Tri semifinalistky US Open majú poľské korene

SITA|9. sep 2011 o 01:22

Do semifinále dvojhry na US Open sa prebojovali tri tenistky, ktoré majú poľské korene, ale nereprezentujú túto krajinu - Caroline Wozniacka, Samantha Stosurová a Angelique Kerberová.

NEW YORK. Okrem domácej Sereny Williamsovej sa do semifinále dvojhry žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku prebojovali tri tenistky, ktoré majú aspoň vzdialené poľské korene, ale nereprezentujú túto krajinu - Dánka Caroline Wozniacka, Austrálčanka Samantha Stosurová a Nemka Angelique Kerberová.

Dvadsaťjedenročná líderka svetového rebríčka WTA Wozniacka, ktorá bude medzi najlepšími štyrmi súperkou miestnej šampiónky zo sezón 1999, 2002 a 2008 Sereny, sa narodila v Odense, kam jej otca Piotra doviedol profesionálny futbalový chlebíček, mama Anna je bývalou volejbalistkou.

Dvadsaťsedemročná finalistka parížskeho Roland Garros 2010 Stosurová pochádza z Brisbane a Poliakom bol jej starý otec, čo Austrálčanka objasnila práve vlani práve vo francúzskej metropole po úspechu v semifinále.

V prípade 23-ročnej brémskej rodáčky Kerberovej (otec Slawomir je Poliak, mama Beata hovorí týmto jazykom) dokonca prichádzalo do úvahy aj reprezentovanie "orlice". Ľaváčka to pripustila napríklad v roku 2008 v interview pre S24 a dodala: "Pri akomkoľvek zápase Nemecko - Poľsko držím palce Poľsku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tri semifinalistky US Open majú poľské korene