Tréner Írov Trapattoni: Arméni majú veľmi silný tím

Arménski futbalisti majú v Írsku šancu na historický výsledok.
Arménski futbalisti majú v Írsku šancu na historický výsledok. (Autor: SITA/AP)
SITA|10. okt 2011 o 12:35

Arménski futbalisti musia v Írsku v utorok vyhrať, aby sa dostali do baráže o Euro.

DUBLIN. Giovanni Trapattoni vystríha svojich zverencov z írskej futbalovej reprezentácie pred podcenením Arménov v utorkovom vzájomnom súboji kvalifikácie majstrovstiev Európy 2012. Za predpokladu, že Rusko ako líder "slovenskej" B-skupiny nezaváha s outsiderom z Andorry, sa v Dubline uskutoční priamy súboj o účasť v baráži.

Írom stačí bod, Arméni musia vyhrať. Prvý vzájomný duel v Jerevane sa skončil víťazstvom ostrovanov 1:0. Arméni však vzbudzujú rešpekt, tri predchádzajúce zápasy v skupine - s Andorrou, Slovenskom a Macedónskom - vyhrali, pričom v nich strelili 11 gólov.

"Keby ste poznali ich hráčov, tak by vás to nemalo prekvapiť. Pôsobia v kvalitných súťažiach. Musíme hrať na sto percent - a to platí o psychike, nasadení aj koncentrácii. Žiadne hlúpe chyby. Arménsko má veľmi, veľmi silný tím. Dali viac gólov ako my, preto musíme byť v strehu," povedal skúsený taliansky stratég.

Keď Íri svoju úlohu zvládnu, čaká ich reparát za frustrujúce barážové vystúpenie s Francúzskom pred MS 2010, keď ich o postup obral gól po jasnej ruke Thierryho Henryho.

"Verím, že sme najmä mentálne spravili veľký pokrok. Po skúsenosti z minulosti mám veľmi vysoké nároky. Môžem byť spokojný, ale stále je čo zlepšovať," konštatoval Trapattoni.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Tréner Írov Trapattoni: Arméni majú veľmi silný tím