Trebišovčania odštartovali prípravu na ľade

V prvom prípravnom zápase vysoko vyhrali. Trebišovčania zdolali michalovských amatérov, vľavo strelec jedného z ich gólov Tomáš Stríž.
V prvom prípravnom zápase vysoko vyhrali. Trebišovčania zdolali michalovských amatérov, vľavo strelec jedného z ich gólov Tomáš Stríž. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|16. aug 2016 o 00:00

Odohrali už aj jeden prípravný duel, v ktorom vysoko zvíťazili.

TREBIŠOV. V príprave na nový súťažný ročník sú už aj hokejisti druholigového Trebišova. S tréningovým procesom začali počas uplynulého týždňa, avšak nie v domácich podmienkach, ale v susedných Michalovciach, kde dvakrát vykorčuľovali na ľad.

V druhom prípade už išlo o prvú zápasovú previerku, v ktorej si pripísali presvedčivé víťazstvo nad michalovskými amatérmi.

Po troch rokoch

Trebišovčania si po úvodnom zraze začiatkom júla v Strede nad Bodrogom, kde si zahrali futbal a dali spoznávací tréning, po ktorom mali aj posedenie s vedením klubu, dali päťtýždňovú pauzu a znovu sa stretli až minulý utorok.

„Na prvom tréningu v Michalovciach nás na ľad dokopy vykorčuľovalo 25, čo je na druhú ligu pekné číslo. V Trebišove sa začíname pripravovať v týchto dňoch, trénovať by sme mali dva razy do týždňa,“ rozhovoril sa kormidelník HK 2016 Richard Miľovčík, ktorý okrem trénovania bude naďalej pôsobiť aj ako aktívny hráč.

„Posledný zápas som odohral ešte pred tromi rokmi, práve v trebišovskom drese, takže sa do toho musím naspäť dostať. Začnem ako hrajúci tréner a uvidím, ako mi to pôjde, či budem prospešný pre mužstvo. Podľa toho sa potom zariadim,“ uviedol košický rodák.

Generálka s Maďarmi

Za ten čas mu pribudlo zopár kilečiek navyše, podobne ako viacerým ostatným hráčom novotvoriaceho sa trebišovského kádra.

„Preto v prvých týždňoch budeme naháňať predovšetkým kondíciu. Niektorí chlapci pár rokov hokej nehrali a na úvodných tréningoch to aj bolo vidieť,“ pousmial sa Richard Miľovčík. Na hráčoch HK 2016 však v prvom prípravnom súboji s michalovskými amatérmi, za ktorých nastúpili aj viacerí bývalí hráči domácej Dukly (Branislav Štefan, Ladislav Sabol, Radovan Petruňa, Peter Dunaj či Tomáš Ferenc), herný výpadok veľmi badať nebolo. Síce sa spočiatku pomalšie rozbiehali, keď prehrávali 1:2, ale nakoniec zvíťazili jednoznačne 8:3. „Na začiatok je to pekný výsledok, ktorý je pre nás vzpruhou do ďalších týždňov.“

Do štartu sezóny plánujú Zemplínčania odohrať ešte štyri duely – už tento štvrtok o 18. hodine v Michalovciach s juniormi, o týždeň v piatok s tamojšou Duklou, v nedeľu 28. augusta doma s juniorkou Miskolca a v sobotu 3. septembra tiež na vlastnom ľade absolvujú generálku s KMH Budapešť, ktorý bude hrávať v západnej skupine našej druhej ligy.

Črtá sa silný káder

V prvom prípravnom zápase sa v trebišovskej zostave objavilo viacero známych tvárí, ktoré majú bohaté prvoligové skúsenosti, niektoré okúsili aj najvyššiu súťaž.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Trebišovčania odštartovali prípravu na ľade