Tragédia Lokomotivu zasiahla aj tenistov, Lacko s čiernou páskou

SITA|8. sep 2011 o 14:17

Lukáš Lacko nasadený ako ôsmy zvíťazil vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji ATP vo francúzskom Saint-Rémy-de-Provence nad domácim držiteľom voľnej karty Pierrom-Huguesom Herbertom 6:4, 7:6 (2).

ST. RÉMY. Slovenský tenista

V piatkovom štvrťfinále si zmeria sily s domácim kvalifikantom Eliem Roussetom. Už teraz má 23-ročný piešťanský rodák Lacko istotu 15 bodov do svetového rebríčka a šeku na 1245 eur.

Lukáš Lacko odohral svoj zápas s čiernou páskou na rukáve ako pripomienkou pamiatky hokejistu Pavla Demitru, ktorý v stredu tragicky zahynul pri leteckej katastrofe klubu KHL Lokomotiv Jaroslavľ.

"Je to strašná tragédia," uviedol už v stredu namiesto referátu o vlastnom účinkovaní na challengeri v talianskom Janove ďalší člen daviscupovej reprezentácie SR Martin Kližan.

Havária lietadla krátko po štarte v Jaroslavli vyvolala veľkú odozvu aj medzi zahraničnou hráčskou komunitou. "Ešte stále tomu nemôžem uveriť a som v šoku," ozvala sa vo štvrtok bývalá jednotka svetového rebríčka WTA Dinara Safinová, ktorá už v stredu napísala prostredníctvom Twitteru viacero príspevkov na túto tému.

Vera Zvonarevová, ktorá zhodou okolností práve v stredu mala narodeniny, uviedla: "Príšerné nešťastie. Moja kondolencia všetkým pozostalým. Nemám slov."

V podobnom duchu sa nechala počuť Anastasia Pivovarovová: "Stále nemôžem uveriť, že sa to naozaj stalo. Som v šoku a nariekam. Najlepší odchádzajú. Odpočívajte v pokoji, nikdy na vás nezabudneme, vaša pamiatka bude večná." Anastasia Pavľučenkovová počas čakania na štvrťfinále so Serenou Williamsovou na US Open v New Yorku napísala: "Veľký žiaľ. Moja podpora blízkym obetí."

Dvojnásobná grandslamová šampiónka Svetlana Kuznecovová uviedla: "Šok. Vyjadrujem sústrasť pozostalým." Austrálska reprezentantka s ruským pôvodom Anastasia Rodionovová napísala: "Šokujúca tragédia. Myšlienkami som pri pozostalých a priateľoch obetí." Americká reprezentantka Varvara Lepčenková sa nechala počuť: "Takéto veci by sa nemali stávať." Jelena Vesninová je v duchu pri jedinom hráčovi, ktorý prežil a bojuje o život: "Bože, prosím, pomôž Sašovi Galimovovi."

Kanaďanka Rebecca Marinová aj pod vplyvom letných náhlych úmrtí viacerých hokejistov z NHL napísala: "Tento rok strácame až priveľa hráčov. Hrozné." Švédka Sofia Arvidssonová dodala: "Taký pohodový človek a zároveň skvelý brankár. RIP, Stefan Liv."

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále) ATP Challenger Tour Trophée des Alpilles v Saint-Rémy-de-Provence (dotácia 42 500 eur, tvrdý povrch Greenset vonku):

Lukáš Lacko (SR-8) - Pierre-Hugues Herbert (Fr.) 6:4, 7:6 (2)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tragédia Lokomotivu zasiahla aj tenistov, Lacko s čiernou páskou