Tóth predviedol, čo som od neho očakával, chválil chodca tréner

Matej Tóth sa súťažne predstavil prvý raz od olympijských hier v Riu de Janeiro.
Matej Tóth sa súťažne predstavil prvý raz od olympijských hier v Riu de Janeiro. (Autor: SITA)
SITA|23. apr 2017 o 09:11

Olympijský víťaz štartoval súťaže prvýkrát od zisku zlatej medaily v Riu de Janeiro. Záhorácku dvadsiatku jasne vyhral.

BORSKÝ MIKULÁŠ. Matej Spišiak, šéftréner slovenskej chodeckej reprezentácie a osobný kouč Mateja Tótha, bol s výkonmi reprezentantov na sobotňajšom 48. ročníku Záhoráckej dvadsiatky v Borskom Mikuláši spokojný.

Potešil ho úspešný návrat olympijského šampióna Mateja Tótha i viaceré osobné rekordy ďalších pretekárov, ktorí ich dosiahli v náročných podmienkach.

„Maťo predviedol po dlhej súťažnej pauze konštantný a konsolidovaný výkon. Celé preteky si kontroloval a predviedol aj veľmi peknú techniku. Výsledný čas 1:24:38 je približne na úrovni, čo som od neho z plného tréningu očakával,“ uviedol.

„Veľmi dobré výkony podali už tridsaťdeväťročný Milan Rízek a mladík Dominik Černý, ktorý si výrazne zlepšil osobný rekord na 1:27:41 hod. Obaja splnili nominačné kritériá na májový Európsky pohár v Poděbradoch," dodal.

Matej Tóth štartoval súťažne prvý raz od olympiády v Riu de Janeiro. Takto pretekal na 20 kilometrov: fotogaléria

23.4.2017

V súťaži žien triumfovala Spišiakova osobná zverenkyňa Mária Czaková, získala štvrtý titul majsterky Slovenska. „Marika išla z plnej prípravy to, čo potrebovala. Druhá z našich v cieli Lucia Čubaňová si zaslúži pochvalu za osobný rekord a zároveň aj splnený limit na ME do 23 rokov 1:46:16,“ pripomenul šéftréner Spišiak.

Na margo výsledkov v mládežníckych kategóriách ešte poznamenal: „Juniorky Hačundová (50:07) a Žárska (50:12) potešili zlepšením i kvalitnými výkonmi na 10 km, Kubiš a Kováč si definitívne vybojovali miestenku na Európsky pohár. Potešila ma aj pekná účasť chodcov v mladších vekových kategóriách."

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Tóth predviedol, čo som od neho očakával, chválil chodca tréner