To tu ešte nebolo. Slováci a Česi nazbierali 10 bodov v jednom finále

Jonathan Toews z Chicaga strieľa gól do siete Bostonu. Prihrával mu Čech Michal Rozsíval, prizerá sa Zdeno Chára.
Jonathan Toews z Chicaga strieľa gól do siete Bostonu. Prihrával mu Čech Michal Rozsíval, prizerá sa Zdeno Chára. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|20. jún 2013 o 13:44

Vo štvrtom finále, ktoré pre seba v predĺžení získalo Chicago 6:5, len dva góly padli bez toho, že by sa na nich podieľal Slovák alebo Čech.

To bolo v Čechách aj na Slovensku radosti, keď do finále Stanley Cupu postúpili Chicago a Boston.

V oboch tímoch totiž dohromady nastupujú štyria Česi a traja Slováci. V drese Bostonu je to Slovák Chára a Česi Krejčí a Jágr, v drese Chicaga sú to Slováci Hossa a Handzuš a Česi Rozsíval a Frolík.

Ale asi nikto nečakal, že v jednom zápase dokážu všetci naraz bodovať. A už zrejme vôbec nik nečakal, že do kanadského bodovania si zapíšu rovných 10 bodov.

Vo štvrtom finále, ktoré pre seba v predĺžení získalo Chicago 6:5, len dva góly padli bez toho, že by sa na nich podieľal Slovák alebo Čech.

Góly a asistencie:

15. Peverley (Ference), 35. Lucic (CHÁRA), 38. Bergeron (CHÁRA, Jágr), 43. Bergeron (Jágr), 53. Boychuk (Horton, Krejči) - 7. HANDZUŠ (Saad), 27. Toews (Rozsíval), 28. Kane (Bickell, Rozsíval), 36. Kruger (Frolík, Bolland), 52. Sharp (HOSSA, Keith), 70. Seabrook (Bickell, Kane).

Zostavy:

BOSTON: Rask - Chára, Seidenberg, Boychuk, Ference, Krug, McQuaid - Horton, Krejčí, Lucic - Jágr, Bergeron, Marchand - Daugaviňš, Peverley, Thornton - Paille, Kelly, Seguin.

CHICAGO: Crawford - Keith, Seabrook, Leddy, Rozsíval, Hjalmarsson, Oduya - Kane, Toews, Bickell - Hossa, Handzuš, Sharp - Frolík, Bolland, Kruger - Saad, Shaw, Stalberg.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»To tu ešte nebolo. Slováci a Česi nazbierali 10 bodov v jednom finále