Porazili favorita, získali pohár. Čaká ich výzva menom Slovnaft Cup

TJ Kopčany - víťaz Sportika Cupu.
TJ Kopčany - víťaz Sportika Cupu. (Autor: Jozef Komorný)
Ivan Mriška|6. júl 2022 o 10:30

Hralo sa na štadióne v Senici.

SENICA. Na náročného súpera sa poctivo pripravili. Chceli ho zaskočiť. A podarilo sa.

Futbalisti TJ Kopčany zdolali vo finále Sportika Cupu, oblastného pohára v senickej oblasti, TJ Tatran Jablonica 4:1.

„Pre malý klub a obec je to historický úspech za sto rokov činnosti. Triumf v pohári si vážime, na hráčov som nesmierne hrdý,“ spokojne vravel tréner TJ Kopčany Ján Tolla.

Všetko stavili na jednu kartu

Výsledok je prekvapením, pretože Jablonica sa v šiestej lige ObFZ Senica stala majstrom a Kopčany skončili až na siedmom mieste.

„Po dlhej a namáhavej sezóne sme splnili cieľ. Ku koncu ročníka sme stavili všetko na jednu kartu, pohárový zápas a našťastie to vyšlo,“ dodal.

Kopčany trápili zranenia a karty, preto v predposlednom kole šiestej ligy na pôdu Jablonice necestovali.

„Išli sme do rizika, ktoré sa vyplatilo. Za nenastúpenie na ligový zápas sa ospravedlňujeme, no ak by sme hrali, pohár by sme vyhrali len veľmi ťažko,“ vysvetlil Ján Tolla.

Hrať v Senici bol zážitok

Do finálového zápasu vstúpili Kopčany aktívnejšie, no prvú šancu mala Jablonica. Gól však z toho nebol.

„V prvom polčase sme boli lepším mužstvom a zaslúžene sme dali dva pekné góly. Po zmene strán sme čakali tlak Jablonice, no ten neprišiel. A tak sme dali na 3:0.

V posledných dvadsiatich minútach nás súper pritlačil, nakopával lopty, no paradoxne skóroval po našej chybe. Keď sa nám podarilo z brejku dať na 4:1, vedel som, že pohár je náš,“ zhodnotil priebeh zápasu.

Odovzdávanie trofeje Sportika Cup.
Odovzdávanie trofeje Sportika Cup. (Autor: Jozef Komorný)

Stretnutie sa hralo na štadióne FK Senica. „Bol to obrovský zážitok. Hráčom som v šatni povedal, aby si to užili, pretože na takom krásnom ihrisku hrajú možno poslednýkrát v živote. Bolo vidieť, že idú na doraz svojich možností. Napriek únave však dodržali všetky taktické pokyny. Nesmierne ich chválim,“ opísal.

Pred úradom ich vítali fanúšikovia

Súboj sledovalo 350 divákov, ktorí vytvorili skvelú atmosféru. Po konečnom hvizde oslavovali hráči Kopčian priamo na senickom trávniku. Trofej im odovzdával predseda ObFZ Senica Peter Koprla.

„Na ihrisku striekalo šampanské, všetci mali veľkú radosť. Oslavy potom pokračovali na pumpe v Senici a najväčšie prekvapenie nás čakalo po príchode domov. Pred obecným úradom nás vítalo množstvo skandujúcich občanov,“ prezradil Tolla.

Hráči s vedením klubu pokračovali pešo na miestny štadión, kde oslavovali do skorých ranných hodín. „Krásne momenty, na ktoré nikdy nezabudnem,“ dodal spokojne.

Víťazstvom v Sportika Cupe si Kopčany vybojovali miestenku v pohárovej súťaži Slovnaft Cup, kde môžu privítať atraktívneho súpera.

„Bude to pre nás výzva, zahrať si s atraktívnym súperom. Počítam, že to bude niekto z okolia ako Gbely či Myjava. No necháme sa prekvapiť,“ povedal.

Tolla: Vo futbale je možné všetko

Napriek tomu, že budú v pohári outsiderom, chcú súpera zaskočiť.

„Vo futbale je možné všetko. Do každého zápasu ideme vyhrať a nebude to inak ani v Slovnaft Cupe. Ak by sa nám podarilo zahrať si proti Slovanu, Trnave či Dunajskej Strede, bolo by to neskutočné,“ doplnil.

V novej sezóne budú Kopčany pôsobiť v VI. lige Západ ZsFZ, ktorá je znovuotvorená po ročnej prestávke. Prípravu štartujú 13. júla a cieľom bude prvá päťka tabuľky.

„Hoci sme skončili na siedmom mieste, využili sme možnosť poskočiť do kraja. Okrem Myjavy B budú v skupine iba mužstvá z regiónu, preto nás čakajú samé derby. Chceme využiť futbalový ošiaľ, ktorý v dedine zavládol. Bude to skvelá skúsenosť,“ uzavrel tréner TJ Kopčany Ján Tolla. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Porazili favorita, získali pohár. Čaká ich výzva menom Slovnaft Cup