Titul vo štvorhre si na US Open vybojovali Melzer a Petzschner

Philipp Petzschner (vľavo) a Jürgen Melzer.
Philipp Petzschner (vľavo) a Jürgen Melzer. (Autor: TASR/AP)
SITA|11. sep 2011 o 10:00

Pre Melzera s Petzschnerom ide o druhý spoločný triumf na turnaji tzv. veľkej štvorky, predtým sa tešili vo Wimbledone 2010.

NEW YORK. Víťazom mužskej štvorhry sa na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny US Open v New Yorku stal rakúsko-nemecký pár Jürgen Melzer, Philipp Petzschner, ktorý vo finálovom dueli zdolal Poliakov Mariusza Fyrstenberg a Marcin Matkowského jednoznačne 2:0 na sety (6:2, 6:2).

Zápas, ktorý trval iba 49 minút, mal jednoznačný priebeh od úvodných minút a deviatky pavúka v ňom dovolili získať šiestej najvyššie nasadenej dvojici iba štyri hry.

Pre Melzera s Petzschnerom ide o druhý spoločný triumf na turnaji tzv. veľkej štvorky, predtým sa tešili vo Wimbledone 2010, celkovo vo štvorhre získali už päť titulov a v aktuálnej sezóne tri.

"Podali sme veľmi dobrý výkon a súperi boli od začiatku nervózni, je skvelé, že sme to dokázali využiť," uviedol Rakúšan.

"Získali sme ďalšie prvenstvo na grand slame, čo je jednoducho fantastické. Veľmi nás oboch teší, ako to napokon dopadlo," uzavrel Petzschner.

Finále:

Jürgen Melzer, Philipp Petzschner (Rak./Nem.-9) - Mariusz Fyrstenberg, Marcin Matkowski (Poľ.-6) 6:2, 6:2 za 49 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Titul vo štvorhre si na US Open vybojovali Melzer a Petzschner