Titul v Trnave opäť pre Meusburgerovú, zachovala si pokoj

SITA|7. aug 2011 o 13:42

akúska tenistka Yvonne Meusburgerová sa rovnako ako predvlani stala šampiónkou vo dvojhre na turnaji ITF Empire Cup na Hajdóczyho v Trnave

TRNAVA. R (dotácia 50 000 USD, antuka).

Dvadsaťsedemročná rodáčka z Dornbirnu nasadená ako tretia zvíťazila v nedeľňajšom finále miestnej singlovej súťaže nad sedmičkou "pavúka" Elicou Kostovovou z Bulharska extravagantným skóre 0:6, 6:2, 6:0. Bývalá 60. hráčka svetového rebríčka WTA Meusburgerová (teraz 141. pozícia v renkingu) si odnáša šek na 7315 USD, zdolanej patrí 3990 dolárov.

"Počas celého týždňa som nazbierala sebavedomie, ktoré mi dnes pomohlo k dosiahnutiu obratu. V nedávnej minulosti som poprehrávala viacero tesných zápasov a už ma to veru aj dosť hnevalo. Teraz som si však dokázala zachovať pokoj, udržala som si emócie pod kontrolou a výsledkom je môj druhý triumf na tomto turnaji. Rada sa do Trnavy vraciam, Empire Cup je veľmi dobre zorganizovaným podujatím," povedala pre agentúru SITA Yvonne Meusburgerová a pokračovala:

"Vo finále som nezačala dobre a súperka predvádzala kvalitnú hru. Prejavila sa na mne aj únava z náročných predchádzajúcich súbojov na tomto turnaji, ale postupne som ju zo seba striasla, moje údery mali čoraz lepšiu dĺžku a myslím si, že od druhého setu už som bola lepšou hráčkou na dvorci, čo sa premietlo aj do jasného výsledku."

Rakúšanka, ktorá si teraz týždeň oddýchne doma a potom absolvuje týždeň prípravy na tvrdom povrchu pred kvalifikáciou newyorských US Open, sa vrátila aj k trnavskému 1. kolu, v ktorom ju riadne potrápila mladá slovenská kvalifikantka Karolína Schmiedlová (6:0, 5:7, 6:4: "Každý zápas je svojím spôsobom iný, takže by som nehovorila o najťažšom z celého týždňa. Bolo však jasné, že domáci talent hrá proti mne bez tlaku a užíva si túto šancu. Karolína nemala čo stratiť a predviedla výkon, ktorý jej predurčuje sľubnú budúcnosť."

Dvojhra - finále:

Yvonne Meusburgerová (Rak.-3) - Elica Kostovová (Bul.-7) 0:6, 6:2, 6:0

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Titul v Trnave opäť pre Meusburgerovú, zachovala si pokoj