Titul na turnaji v Piešťanoch pre Češku Zálabskú

SITA|18. júl 2010 o 12:46

Česká tenistka Zuzana Zálabská sa stala šampiónkou vo dvojhre na turnaji ITF ZSE Open v Piešťanoch (dotácia 10 000 USD, antuka).

PIEŠŤANY. V nedeľňajšom miestnom singlovom finálovom súboji dvoch kvalifikantiek zvíťazila nad domácou ešte len 16-ročnou Chantal Škamlovou 3:6, 6:3, 6:0.

Dvadsaťštyriročná Zálabská si z areálu HSC na Hlbokej odnáša 12 bodov do svetového rebríčka WTA, zdolanej Banskobystričanke patrí 8 bodov. Pre zverenkyňu Martiny Suchej Škamlovú napriek tomuto nezdaru ide o dosiaľ najhodnotnejší výkon medzi seniorkami. Do finále na úrovni Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) sa víťazka štvorhry dievčat z januárových melbournských grandslamových Australian Open (po boku krajanky Jany Čepelovej) dostala premiérovo v kariére.

"Škoda, že mi začiatok tretieho setu hrozne ušiel. Zálabská zahrala super lopty, ja som porobila veľa chýb a nejako ma to položilo. S celým turnajom som síce spokojná, ale mrzí ma ten dnešok - mohlo to vyjsť," povedala pre agentúru SITA Chantal Škamlová, ktorá hneď v nedeľu cestuje na ME do 18 rokov do švajčiarskeho Klostersu.

Dvojhra - finále: Zuzana Zálabská (ČR) - Chantal Škamlová (SR) 3:6, 6:3, 6:0

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Titul na turnaji v Piešťanoch pre Češku Zálabskú