Terry nalieha, aby si FC Chelsea udržal Hiddinka

SITA|12. apr 2009 o 15:28

Anglický futbalista John Terry verí, že Guus Hiddink je jediný správny muž, ktorý môže viesť Chelsea FC.

LONDÝN. Šesťdesiatdvaročný Holanďan oživil hru "The Blues" po tom, ako na lavičke počas sezóny vystriedal Brazílčana Luiza Felipe Scolariho, ktorý sa musel porúčať po zlých výsledkoch.

Kontrakt však Hiddinkovi vyprší v máji a jeho nezmenený postoj, že chce pokračovať v práci s ruským národným výberom, prinútilo vedenie londýnskeho klubu ku skontaktovaniu sa s Talianom Carlom Ancelottim, momentálne pôsobiacim v talianskom AC Miláno.

Stopéra reprezentácie Albionu Terryho metódy trénera Hiddinka zaujali natoľko, že chce, aby majiteľ klubu ruský oligarcha Roman Abramovič urobil všetko udržanie holandského kouča v klube. "Má dobré vzťahy s Romanom Abramovičom. Veci išli veľmi dobre a som si istý, že ešte budú pokračovať rozhovory o možnosti predĺženia kontraktu. Ak sa budeme ďalej zlepšovať, tak bude len jedna možnosť," zamyslel sa Terry.

Viacero hráčov FC Chelsea sa v prípade Hiddinkovho odchodu vyslovilo za návrat Josého Mourinha, ktorý je aktuálne na lavičke Interu Miláno. "José bol výborný tréner a s ním tu boli výborné časy. Ale teraz by mal viesť mužstvo niekto iný. Mourinho je tréner svetovej triedy a veľa mojich spoluhráčov je s ním stále v kontakte. V klube však teraz potrebujeme stabilitu a jej zárukou je práve Hiddink," dodal 28-ročný Terry.

Nachádzate sa tu:
Domov