Tenista Tomic ušiel policajnej hliadke

Bernard Tomic
Bernard Tomic (Autor: SITA/AP)
SITA|26. jan 2012 o 09:09

Polícia už dlhšie vyšetruje podozrenie, že štvrťfinalista Wimbledonu 2011 prekračuje rámec svojej výnimky pre riadenie športového automobilu.

SYDNEY. Osemfinalista úvodného grandslamového turnaja tenisovej sezóny Australian Open 2012 Bernard Tomic má zjavne problémy s dodržiavaním zákonov a rešpektovaním autority.

Devätnásťročný Austrálčan vo štvrtok odmietol so svojím športovým automobilom BMW M3 zastaviť na výzvu policajnej hliadky, ktorá ho so zapnutým majákom sledovala až do jeho domu v Gold Coast, kde sa zatvoril a odmietol vyjsť von.

Tomicovci pustili dnu iba jedného policajta, inšpektora Glenna Allena, podľa ktorého chcel Bernard podať bližšie nešpecifikovanú sťažnosť.

Allen Tomicovi odovzdal dve oznámenia o porušení dopravných predpisov týkajúcich sa jeho vodičského oprávnenia. Mladík síce namietal, ale nakoniec vraj "dostal rozum".

"O podmienkach jeho vodičského oprávnenia sa rozhodne neskôr," povedal Allen. Tomicov právnik Lex Bell tvrdí, že jeho klient sa cíti byť nevinný. "Celá záležitosť stále podlieha vyšetrovaniu, preto niet k nej viac čo povedať," uviedol.

Polícia už dlhšie vyšetruje podozrenie, že štvrťfinalista Wimbledonu 2011 prekračuje rámec svojej výnimky pre riadenie športového automobilu.

Tínedžer dostal vzhľadom na svoj nízky vek preukaz s obmedzenou platnosťou, svoje BMW môže využívať iba na účely spojené s tréningom a inými tenisovými aktivitami. Vozidlo je vybavené elektronickým systémom na kontrolu maximálnej rýchlosti.

Polícia štátu Queensland však registruje viacero hlásení, že Tomic porušil dopravné predpisy a nedodržal podmienku. Tenista tieto tvrdenia popiera, podľa jeho verzie sa stal obeťou šikanovania miestneho policajta. "Dali mi tri bločky. Z jedného policajta som mal pocit, že ma chce dostať. Nebolo to príjemné," povedal vtedy tenista.

Tomic v nedeľu v Melbourne prehral v troch setoch s Rogerom Federerom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenista Tomic ušiel policajnej hliadke