Tenisový vrchol bez favoritiek, prekvapiť môže Kvitová

O titul na MS WTA Tour bude bojovať aj Petra Kvitová.
O titul na MS WTA Tour bude bojovať aj Petra Kvitová. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|24. okt 2011 o 10:11

V utorok sa začína v Turecku turnaj, kde sa stretne osem najlepších tenistiek sveta. Chýba obhajkyňa Kim Clijstersová a Serena Williamsová.

Agentúrny článok bol nahradený autorským o 12.35

BRATISLAVA. Istanbul prvýkrát privíta najlepšie tenistky sveta na šampionáte WTA Tour. Skvele dotovaný vrchol roka, z ktorého si odnesie víťazka viac ako milión dolárov, však zatienilo tragické zemetrasenie v Turecku.

Smutná udalosť, ktorá si vyžiadala niekoľko stoviek obetí, sa podpísala aj na začiatku tenisového vrcholu. Namiesto pompéznych večierkov prebehlo len skromné fotenie aktérok.

Tenistky vo svojich odkazoch spomínali na obete zemetrasenia a zhodli sa, že ľudí chcú aspoň trochu rozveseliť svojou hrou.

Bez Clijstersovej a Sereny Williamsovej

Na turnaj sa nekvalifikovali dve veľké favoritky. Obhajkyňa titulu a víťazka Australian Open Kim Clijstersová má v druhej polovici sezóny problémy so zraneniami a trinásťnásobná grandslamová víťazka Serena Williamsová sa dostala po skvelom návrate na kurty zatiaľ len na dvanáste miesto v rebríčku.

Aj z toho dôvodu sa ťažko hľadá jednoznačná favoritka. Nasadenou jednotkou je Caroline Wozniacka.

„V Istanbule sa budem snažiť hrať najlepšie ako viem, uvidíme či to bude stačiť,“ diplomaticky povedala Dánka pred turnajom.

V skupine ju čaká okrem Very Zvonariovovej, Agnieszka Radwanská a Petra Kvitová. Poľská aj česká tenistka majú na konci sezóny výbornú formu.

Kvitová je už v rebríčku tretia

Radwanská si vybojovala postup medzi najlepšie skvelými výkonmi na ázijskom turné, kde vyhrala turnaje v Tokiu a Pekingu. Wimbledonská víťazka Kvitová zas triumfovala v rakúskom v Linci a v rebríčku WTA sa posunula už na tretie miesto.

„Mám formu, ale to nemusí ešte nič znamenať. Predsa len tu štartujú najlepšie hráčky sveta,“ povedala česká jednotka idnes.cz.

V druhej skupine sa stretnú víťazka Roland Garros Na Li, víťazka US Open Samantha Stosurová, svetová dvojka Maria Šarapovová a Bieloruska Victoria Azarenková.

Miernou favoritkou je Šarapovová, ktorá šampionát vyhrala pred siedmimi rokmi. „Všetko načrtnú prvé zápasy, po nich sa bude dať určiť, kto prišiel v akej forme. Za seba môžem povedať, že sa cítim veľmi dobre,“ povedala trojnásobná grandslamová víťazka.

Veľmi dobrú formu má tiež Azarenková, ktorá zvíťazila na turnaji v Luxemburgu a na triumf na veľkom turnaji stále čaká.

Prvé zápasy v skupinách začínajú v Istanbule v utorok popoludní.

Žreb MS WTA Tour v Istanbule:

Červená skupina: Caroline Wozniacka (1-Dán.), Petra Kvitová (3-ČR), Vera Zvonariovová (5-Rus.), Agnieszka Radwanská (8-Poľ.)

Biela skupina: Maria Šarapovová (2-Rus.), Viktoria Azarenková (4-Biel.), Na Li (6-Čína), Samantha Stosurová (7-Austr.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenisový vrchol bez favoritiek, prekvapiť môže Kvitová