Federer aj Alexander Zverev víťazne vstúpili do Turnaja majstrov

Roger Federer
Roger Federer (Autor: TASR/AP)
TASR|12. nov 2017 o 17:23

Švajčiar zdolal Socka v dvoch setoch, Nemec porazil Čiliča.

LONDÝN. Švajčiarsky tenista Roger Federer zvíťazil na koncoročnom Turnaji majstrov ATP v Londýne nad Američanom Jackom Sockom v dvoch setoch 6:4, 7:6 (4) za 1:34 h.

Ďalšími účastníkmi skupiny Borisa Beckera sú Nemec Alexander Zverev a Chorvát Marin Čilič.

Federerovi sa už v prvom geme podarilo prelomiť súperovo podanie. Sám pritom neomylne podával a prvý set získal vo svoj prospech 6:4.

V druhom dejstve si obaja hráči spoľahlivo držali servis, v tajbrejku sa prejavili väčšie skúsenosti druhého nasadeného Švajčiara.

Federerovi pomohol dobrý úvod

Federer bojuje o svoj siedmy titul na podujatí, ktoré predtým vyhral v rokoch 2003, 2004, 2006, 2007, 2010 a 2011.

"Bolo to predovšetkým o snahe udržať loptičku v hre, pretože v prvom zápase na každom turnaji si treba zvyknúť na prostredie a odskoky. Človeka teší zopár vydarených úderov, koncentruje sa na vlastné podanie a usiluje sa zachovať si dobrú intenzitu," povedal Federer podľa BBC.

"Mal som dnes skvelý vstup a veľmi som dúfal, že mi to pomôže trochu sa uvoľniť. Druhý set bol vyrovnaný, nevyužil som nejaké príležitosti a tajbrejk mohol ísť na obe strany. Súper mi na konci pomohol dvojchybami a niekoľkými ďalšími zlyhaniami. Som naozaj rád, že som to napokon akosi zvládol," dodal Federer.

Víťazstvo nováčika

V druhom zápase Beckerovej skupiny Nemec Alexander Zverev nasadený ako tretí triumfoval nad chorvátskou päťkou podujatia Marinom Čiličom za 126 minút 6:4, 3:6, 6:4.

V treťom sete pritom mal Zverev manko 1:3 a 0:30 pri svojom podaní. Rodák z Hamburgu oželel tohtotýždňovú novú mládežnícku akciu Next Gen ATP Finals pre hráčov do 21 rokov v talianskom Miláne.

Herbert s Mahutom zvládli tajbrejk

Francúzski tenisti Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut nasadení ako šiesti zvíťazili za 104 minút tesne 1:6, 7:6 (7), 10:8 (zápasový tajbrejk) nad trojkami turnaja, Holanďanom Jeanom-Julienom Rojerom a Rumunom Horiom Tecauom, v základnej skupine Eltingh/Haarhuis. Herbert a Mahut odvrátili jeden mečbal pri vlastnom podaní v tajbrejku druhého setu.

Predtým v rovnakej skupine Američan Ryan Harrison a Novozélanďan Michael Venus nasadení ako ôsmi triumfovali za 90 minút 6:4, 7:6 (8) nad dvojkami podujatia Henrim Kontinenom z Fínska a Austrálčanom Johnom Peersom. Kontinen a Peers teda neúspešne otvorili svoju obhajobu titulu spred roka.

Dvojhra - skupina Borisa Beckera:

Roger Federer (Švaj.-2) - Jack Sock (USA-8) 6:4, 7:6 (4) za 92 minút

Alexander Zverev (Nem.-3) - Marin Čilič (Chor.-5) 6:4, 3:6, 6:4 za 126 minút

Štvorhra - skupina Eltingh/Haarhuis

Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut (Fr.-6) - Jean-Julien Rojer, Horia Tecau (Hol./Rum.-3) 1:6, 7:6 (7), 10:8 (zápasový tajbrejk) za 104 minút

Ryan Harrison, Michael Venus (USA/N. Zél.-8) - Henri Kontinen, John Peers (Fín./Aus.-2) 6:4, 7:6 (8) za 90 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer aj Alexander Zverev víťazne vstúpili do Turnaja majstrov