Tenis, Slovak Open: Nečakaný postup Rybárikovej

Magdaléna Rybáriková nečakane postúpila do osemfinálového 2. kola.
Magdaléna Rybáriková nečakane postúpila do osemfinálového 2. kola. (Autor: SITA)
SITA|23. okt 2007 o 21:10

BRATISLAVA 23. októbra (SITA) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nečakane postúpila do osemfinálového 2. kola hlavnej súťaže dvojhry na bratislavských jubilejných 10. medzinárodných majstrovstvách ...

BRATISLAVA 23. októbra (SITA) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nečakane postúpila do osemfinálového 2. kola hlavnej súťaže dvojhry na bratislavských jubilejných 10. medzinárodných majstrovstvách SR. Držiteľka voľnej karty v utorňajšom stretnutí 1. kola na turnaji ITF Ritro Slovak Open 2007 (dotácia 100 000 USD, tvrdý povrch Premier Court v hale) v Sibamac aréne NTC zvíťazila nad piatou nasadenou Taliankou Sarou Erraniovou za 131 minút 6:1, 4:6, 7:5. V druhom sete hostiteľka viedla 4:3 s brejkom, v rozhodujúcom - už po obviazaní jej pravého stehna - sa dostala z nepriaznivého stavu 2:4.

Od 4. októbra 19-ročná finalistka wimbledonskej „juniorky“ 2006 upravila stav vzájomných súbojov so 72. hráčkou svetového singlového renkingu na 2:1 a vymazala svoju miestnu traumu po vlaňajšom debakli v 1. kole tohto podujatia od Švajčiarky Emmanuelle Gagliardiovej a aprílovom fedcupovom skreči pre zranenie slabín v dueli s Češkou Barborou Záhlavovou-Strýcovou. Už v stredu nie skôr ako o 17.10 h bude čeliť Francúzke Séverine Bremondovej, pondelňajšej premožiteľke Dominiky Nociarovej. Ako je známe, zverenkyňu fedcupového kapitána Mojmíra Mihala Rybárikovú vlani v lete na dlhý čas pribrzdila únavová zlomenina priehlavkovej kostičky ľavej nohy. Zhodou okolností vtedy piešťanská rodáčka nastúpila na maródku práve po budapeštianskej júnovej kvalifikačnej prehre 2:6 (2), 5:7 s Erraniovou, ktorú predtým - takisto na antuke - zdolala v máji v Istanbule 6:3, 6:3. Z rebríčkovej 220. priečky sa vytratila na koncoročný 330. post a teraz zatiaľ figuruje na 337. pozícii, ale zisk minimálne 10 bodov jej pomôže.

Zo štyroch Sloveniek sa medzi najlepších 16 prebojovala polovica - tá z Piešťan. Pred Rybárikovou na úvod utorňajšieho večerného programu uspela najvyššie nasadená a obhajkyňa trofeje Dominika Cibulková, ktorá si poradila s Kolumbijčankou Catalinou Castaňovou 6:4, 6:1. Predtým Košičanka Lenka Wienerová nestačila na chorvátsku kvalifikantku Ivanu Lisjakovú a už v pondelok spomenutá tretia domáca držiteľka voľnej karty Banskobystričanka Nociarová podľahla Bremondovej.


Dvojhra - 1. kolo:

  • Magdaléna Rybáriková (SR) - Sara Erraniová (5-Tal.) 6:1, 4:6, 7:5 za 131 minút

Magdaléna Rybáriková: "Myslím si, že v prvom sete som hrala veľmi dobre. Využila som to, že moja súperka prišla až dnes na Slovensko a ťažšie sa rozohrávala. V druhom sete som mala veľa šancí, ale neudržala som svoj servis, keď to bolo treba. Súperka dobre returnovala a celkovo sa začala rozohrávať. Trošku som spanikárila a prehrala som ho. Tretí set bol najmä o bojovnosti. Začala som byť nervózna, najmä keď som prehrala svoje podanie. Za stavu 2:4 som si povedala: buď - alebo. Buď začnem hrať aktívne alebo prehrám. Začala som hrať naozaj lepšie a dopadlo to nakoniec veľmi dobre. Najťažšie na tomto zápase bola psychika. Po dlhom zranení je práve toto moja najslabšia stránka."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis, Slovak Open: Nečakaný postup Rybárikovej