Tenis: Rybáriková skrečovala, Slovak Open bez našich

Slovak Open nebude mať v semifinále slovsnkú účasť.
Slovak Open nebude mať v semifinále slovsnkú účasť. (Autor: SITA/Nina Bednáriková)
SITA|26. okt 2007 o 18:15

BRATISLAVA 26. októbra (SITA) - Slovenský tenis nebude mať zastúpenie v semifinále dvojhry na turnaji ITF Ritro Slovak Open v Bratislave (dotácia 100 000 USD, tvrdý povrch Premier Court v hale). Vo štvrtom ...

BRATISLAVA 26. októbra (SITA) - Slovenský tenis nebude mať zastúpenie v semifinále dvojhry na turnaji ITF Ritro Slovak Open v Bratislave (dotácia 100 000 USD, tvrdý povrch Premier Court v hale). Vo štvrtom a záverečnom piatkovom štvrťfinále posledná slovenská zástupkyňa Magdaléna Rybáriková odstúpila pre zdravotné problémy zo stretnutia s Ukrajinkou Oľgou Savčukovou po 37 minútach za stavu 1:6, 0:1. Devätnásťročná Slovenka nastúpila na stretnutie so zvýšenou teplotou a za svojou o rok staršou súperkou herne výrazne zaostávala. Rybáriková si za bratislavské štvrťfinále pripísala do rebríčka WTA Tour vo dvojhre 20 bodov a to by malo znamenať jej posun zo súčasnej 327. priečky niekam na koniec tretej stovky. Savčukovej patrila vo svetovom počítačovom poradí pred turnajom 106. pozícia, jej semifinálovou súperkou bude 17-ročná Češka hrajúca s voľnou kartou Petra Kvitová.

Prvý set, ktorý trval 30 minút, mal jednoznačný priebeh. V úvodnom geme síce piešťanská rodáčka odvrátila dva brejkbaly a získala prvý bod zápasu, v zostávajúcom priebehu však zjavne za svojou súperkou zaostávala. Nedaril sa jej servis, nestíhala vo výmenách a robila veľa nevynútených chýb. Za stavu 1:4 si Rybáriková nechala zavolať turnajovú lekárku, ale ani tento moment výrazne nezasiahol do negatívneho vývoja zápasu z jej pohľadu. Rozbehnutá a agresívne hrajúca Ukrajinka získala prvý set hladko 6:1. V tom druhom vyhrala Savčuková hneď v úvode svoj servis a potom Rybáriková oznámila skreč. V bilancii vzájomných stretnutí vedie ukrajinská hráčka po piatku už 2:0.


Dvojhra - štvrťfinále:

  • Magdaléna Rybáriková (SR) - Oľga Savčuková (Ukr.) 1:6, 0:1 - skreč, Rybáriková odstúpila pre zdravotné problémy
Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: Rybáriková skrečovala, Slovak Open bez našich