Správanie k bývalým tenistom je pod úroveň, tvrdí víťaz Wimbledonu

Bývalý tenista Pat Cash.
Bývalý tenista Pat Cash. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. nov 2017 o 12:44

Austrálčan Pat Cash sa verejne posťažoval.

MELBOURNE. Austrálsky víťaz Wimbledonu 1987 Pat Cash sa verejne posťažoval, že národná asociácia Tennis Australia (TA) voči nemu neprechováva takú úctu, akej sa dočkal od americkej strešnej organizácie USTA ako tréner CoCo Vandeweghovej.

"Pozývajú ma na stretnutia Davisovho pohára štýlom, že ´mimochodom, tu je voľná vstupenka´, ale nikdy nemám letenky, hotel...

Myslím si, že to, ako sa celkovo správajú k bývalým tenistom, netýka sa to len Austrálie, je značne pod úroveň.

V americkom tíme som však bol ešte iba pár minút a už som sa dočkal lepšieho prístupu ako od Austrálčanov," povedal Cash pre agentúru AAP, zdieľal to napríklad denník The Age.

Spoludržiteľ Davisovho pohára 1983 a 1986 Cash bude pomáhať tímu USA vo víkendovom zápase v Minsku s domácimi Bieloruskami vo finále Pohára federácie 2017 reprezentačných družstiev žien.

Päťdesiatdvaročný melbournský rodák Cash spolupracuje s Vandeweghovou od júna: "Nemohol som si želať lepšiu zverenkyňu. Je jednou z mála hráčok na okruhu, pri ktorých sa usadíte a poviete si, že veru príde nejaká tá akcia."

Dvadsaťpäťročná Newyorčanka sa tento týždeň premiérovo ocitla v Top 10 svetového rebríčka, hoci vo finále výberového šampionátu WTA Elite Trophy v čínskom Ču-chaji prehrala s Nemkou Juliou Görgesovou 5:7, 1:6.

Vandeweghová v tejto sezóne bola v semifinále Australian Open aj US Open. Na Wimbledone ju medzi najlepšie štyri nepustila Slovenka Magdaléna Rybáriková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Správanie k bývalým tenistom je pod úroveň, tvrdí víťaz Wimbledonu