Vlani dosiahol osobné maximum. Známy Austrálčan vynechá aj štvrtý grandslamový turnaj

Nick Kyrgios.
Nick Kyrgios. (Autor: SITA/AP)
SITA|11. aug 2023 o 12:25

Nick Kyrgios odohral v tomto roku jediný súťažný duel.

NEW YORK. Austrálsky tenista Nick Kyrgios si v tejto sezóne nezahrá ani na záverečnom grandslamovom turnaji US Open v New Yorku, zrejme pre pretrvávajúce zdravotné problémy.

Dvadsaťosemročný búrlivák sa odhlásil z podujatia vo Flushing Meadows, ktoré sa začne 28. augusta. Žreb sa uskutoční o štyri dni skôr.

Organizátori US Open informovali, že okrem Kyrgiosa sa vzdal účasti na turnaji aj Nemec Jan-Lennard Struff, takisto oficiálne bez udania dôvodu.

V hlavnej súťaži dvojhry mužov ich nahradia Argentínčania Facundo Díaz Acosta a Diego Schwartzman.

Kyrgios odohral od októbra minulého roka jediný súťažný zápas, v úvodnom dueli na turnaji ATP v nemeckom Stuttgarte z 13. júna neuhral ani set proti Číňanovi Wu I-pingovi.

Pre problém s ľavým kolenom vynechal Australian Open a potom podstúpil artroskopickú operáciu, ktorá ho vyradila z Roland Garros v Paríži aj ďalších podujatí. V londýnskom Wimbledone chýbal pre zranenie zápästia.

Nick Kyrgios sa vlani vo Wimbledone prvýkrát v kariére predstavil v grandslamovom finále, Srbovi Novakovi Djokovičovi v ňom podľahol v štyroch setoch.

Na US Open 2022 si zlepšil osobné maximum účasťou vo štvrťfinále, pričom vo 4. kole dvojhry zdolal vtedajšieho obhajcu titulu i najvyššie nasadeného Rusa Daniila Medvedeva. Potom však podľahol inému Rusovi Karenovi Chačanovovi v piatich setoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Vlani dosiahol osobné maximum. Známy Austrálčan vynechá aj štvrtý grandslamový turnaj