Mečířa aj Mošku potešili okrem postupu aj výkony Slovákov. Príjemné prekvapenie, hodnotia

Slovenskí tenisti sa radujú z postupu na finálový turnaj Davisovho pohára 2024.
Fotogaléria (23)
Slovenskí tenisti sa radujú z postupu na finálový turnaj Davisovho pohára 2024. (Autor: TASR)
SITA|4. feb 2024 o 16:00

Význam postupu slovenského tímu cez Srbov neznižuje ani fakt, že súperovi chýbal hviezdny Novak Djokovič a pre chorobu aj Hamad Medjedovič.

BRATISLAVA. Slovenskí tenisti v úvode februára dosiahli v srbskom Kraljeve to, čo sa im ešte nepodarilo.

Domácich Srbov zdolali hladko 4:0 a premiérovo sa prebojovali do skupinovej časti finálového turnaja Davisovho pohára od zavedenia súčasného modelu.

Fotogaléria z duelu Srbsko - Slovensko v Davis Cupe (sobota)

Z úspechu Slovákov nič neznižuje ani absencia domácej hviezdy Novaka Djokoviča a pre chorobu chýbal aj Hamad Medjedovič.

Na mieste je teda radosť v slovenských tenisových kruhoch, radovali sa aj prezident Slovenského tenisového zväzu (STZ) Miloslav Mečíř a generálny sekretár Igor Moška.

Mečíř: Klein aj Molčan hrali výborne

Okrem postupu ich tešili aj výkony hráčov. "Je to vynikajúce, chlapci nám všetkým urobili radosť. Pred zápasmi sme tomu až tak neverili, o to je to teraz príjemnejšie. Takýchto stretnutí sme už zažili viac. Niekedy prídu sklamania, inokedy obrovská radosť.

Tú teraz zažívame my ako postupujúci tím. Myslím si, že aj výkony, ktoré chlapci predviedli, boli výborné. Nečakali sme, že bude rozhodnuté už po štvorhre. Niečo podobné som zažil, keď sme boli v Juhoafrickej republike. Tiež sme čakali, že na tráve asi prehráme.

Je to veľmi príjemné prekvapenie. Vyzdvihol by som však opäť výkony našich tenistov, lebo Lukáš Klein aj Alex Molčan hrali proti rebríčkovo vyššie postaveným hráčom a obaja hrali výborne.

Vo štvorhre to vyzeralo vyrovnane, tak 50 na 50, ale tým, že naši vyhrali tajbrejk v prvom sete, tak im narástli trochu krídla. Získali viac sebavedomia, ktoré dokázali využiť. Veľmi sa z toho teším," povedal Mečíř na oficiálnom webe STZ.

Moška: Bola radosť sledovať ich výkony

Aj podľa generálneho sekretára Igora Mošku je to fantastický úspech.

"Veľmi to tejto generácii hráčov prajem. Lukáš Klein aj Alex Molčan podali vynikajúce výkony, vo štvorhre ich podporil skúsený Igor Zelenay. Bola radosť sledovať ich výkony na kurte.

Potešil ma aj víťazný debut zaskakujúceho kapitána Ľubomíra Kurhajca na našej lavičke, ktorý nahradil chorého Tibora Tótha. Obom im ďakujem za skvele odvedenú prácu, výborne chlapcov pripravili. Blahoželám celému tímu!" poznamenal.

V piatkových dvojhrách Lukáš Klein zdolal Miomira Kecmanoviča a Alex Molčan si poradil s Dušanom Lajovičom. Vo štvorhre Klein s Igorom Zelenayom zdolali Nikolu Čačiča s Kecmanovičom.

Keď už bolo rozhodnuté, nastúpil mladík Lukáš Pokorný proti Laslovi Djeremu. Slovák viedol v prvom sete 4:3 a súper z duelu odstúpil pre zdravotné problémy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Mečířa aj Mošku potešili okrem postupu aj výkony Slovákov. Príjemné prekvapenie, hodnotia