Tenis: Cibulková v Stanforde suverénne do štvrťfinále

SITA|16. júl 2008 o 21:31

Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Tour v americkom Stanforde.

STANFORD 16. júla (SITA) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Tour v americkom Stanforde (dotácia 600 000 USD, tvrdý povrch).

Devätnásťročná Slovenka zdolala v 2. kole v súboji dvoch nenasadených hráčok o tri roky staršiu Ukrajinku Katerynu Bondarenkovú za 68 minút hladko 6:2, 6:3. Zverenka trénera Vladimíra Pláteníka, 32. v aktuálnom vydaní rebríčka WTA Tour vo dvojhre, postúpila medzi osem najlepších hráčok na turnaji hlavného ženského okruhu po siedmy raz. Tohto roku uhrala lepší výsledok zatiaľ iba v Amelia Islande (finále) a v Dauhe (semifinále).

Slovenský súboj

Vo štvrťfinále sa môže v Stanforde odohrať zaujímavý slovenský súboj medzi Cibulkovou a Danielou Hantuchovou. To však ešte predtým musí slovenská jednotka a turnajová štvorka zdolať svoju súperku v 2. kole, Japonku Ai Sugijamovú. Cibulkovej suverénny postup do štvrťfinále je o to cennejší, že turnaj v Stanforde je iba prvým v začínajúce sa americkej sezóne na tvrdých povrchoch a pricestovala naň prakticky bez tenisového tréningu po náročnej kondičnej príprave.

Cibulková sa prvým setom prehnala ako víchor a za 26 minút “zrušila” svoju ukrajinskú súperku 6:2. Od stavu 2:2 nepustila Bondarenkovej ani gem, víťazku tohtoročného turnaja v Birminghame dvakrát brejkla a z prvého podania mala dokonca stopercentnú úspešnosť (11/11).

Mladšia zo sestier Bondarenkových (46. v singlovom rebríčku WTA Tour) nezískala bod ani v úvodných dvoch gemoch druhého setu, no Slovenka výhodu brejku po menšej dekoncentrácii rýchlo stratila. O chvíľu sa však vrátila do pohody. V siedmom geme deblovú šampiónku z tohtoročného Australian Open po štvrtý raz brejkla a vzápätí pri svojom podaní čistou hrou potvrdila únik na 5:3. V závere už Slovenka vrabca z hrsti nepustila a pri podaní súperky sa tešila z premeneného mečbalu v prvom vzájomnom dueli oboch hráčok.

Dvojhra - 2. kolo:

Dominika Cibulková (SR) - Kateryna Bondarenková (Ukr.) 6:2, 6:3

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: Cibulková v Stanforde suverénne do štvrťfinále