Tenis: Cibulková v Montreale proti Vesninovej

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: tasr/ap)
SITA|26. júl 2008 o 08:41

Ruska Jelena Vesninová bude súperkou Dominiky Cibulkovej v 1. kole tenisového turnaja WTA Tour v Montreale.

MONTREAL 26. júla (SITA) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková, 31. v dlhodobom svetovom rebríčku, sa v 1. kole budúcotýždňovej hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA Tour Rogers Cup presented by National Bank v kanadskom Montreale (Tier I, dotácia 1,34 milióna USD, tvrdý povrch) premiérovo vo svojej kariére stretne s takisto nenasadenou Ruskou Jelenou Vesninovou, 62. v renkingu. Postupujúca si zmeria sily s Ruskou Jelenou Dementievovou - päťka "pavúka" má na úvod voľný žreb.

Cibulková v Montreali po prvýkrát

Devätnásťročná z Piešťan pochádzajúca bratislavská rodáčka Cibulková absolvuje svoju miestnu premiéru. Vlani na kanadskom "putovnom" jednotkovom podujatí ako kvalifikantka prenikla v Toronte do 2. kola hlavnej singlovej súťaže a podľahla Francúzke Tatiane Golovinovej 4:6, 3:6.

Jednotkou teraz je Srbka Ana Ivanovičová a dvojkou jej krajanka Jelena Jankovičová (pred dvanástimi mesiacmi vo finále nestačila na medzičasom nehrajúcu Belgičanku Justine Heninovú), ale toto nasadenie už nemusí zodpovedať postaveniu rivaliek v počítačovom poradí k 28. júlu. Ako je známe, Jankovičová vystrieda Ivanovičovú na poste líderky, ak získa triumf v kalifornskom Los Angeles.

Do montrealského areálu Uniprix Stadium napokon nezamierila slovenská jednotka Daniela Hantuchová. Nasadenou trojkou turnaja je Ruska Maria Šarapovová a štvorkou ďalšia členka "zbornej" Svetlana Kuznecovová. Šampiónka si odnesie 430 bodov do rebríčka a šek na 196 900 USD. Žreb štvorhry sa ešte neuskutočnil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: Cibulková v Montreale proti Vesninovej