Tenis: Cibulková do štvrťfinále v Montreale

Slovenská tenistka Dominika Cibulková.
Slovenská tenistka Dominika Cibulková. (Autor: SITA, AP)
SITA|31. júl 2008 o 21:00

Slovenská tenistka Dominika Cibulková ako nenasadená zvíťazila vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 3. kola dvojhry na tenisovom turnaji WTA Tour v Montreale nad dvanástou Ruskou Naďou Petrovovou, za 89 minút 7:6 (2), 6:2.

MONTREAL 31. júla (SITA) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková ako nenasadená zvíťazila vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 3. kola dvojhry na tenisovom turnaji WTA Tour Rogers Cup presented by National Bank v kanadskom Montreale (Tier I, dotácia 1,34 milióna USD, tvrdý povrch DecoTurf II) nad dvanástou "pavúka", Ruskou Naďou Petrovovou, za 89 minút 7:6 (2), 6:2.

V prvom sete Slovenka okamžitým rebrejkom vyrovnala na 2:2 a napokon po priebehu bez ďalšieho úniku či aspoň brejkbalu niektorej z aktérok rozhodol tajbrejk, v ktorom Cibulková odskočila z 1:1 na 3:1. Od stavu 3:2 už nestratila ani bod. V druhej časti si vypracovala náskok 2:0, ešte jedným prerazením podania miernej favoritky odskočila na 4:1 a už nezaváhala.

Dôležitý zápas

"Bol to obojstranne veľmi dobrý zápas. Určite kvalitnejší a menej nervózny ako ten náš pred dvoma týždňami v Stanforde," povedala D. Cibulková pre agentúru SITA a dodala: "Dôležité bolo, že sa mi darilo podanie. Veľmi mi to pomohlo. Petrovová najmä v úvodnom sete takisto ťažila zo servisu, tlačila ma a bolo to nepríjemné. Rýchlo som si to však uvedomila a zmenila som taktiku.

Ustúpila som si najmä pri returne, aby som dostala do výmen. Tajbrejk som aktívnou hrou zvládla lepšie ako ona. Verila som si a na úderovej istote to bolo poznať. Na začiatku druhého setu som si predsavzala, že Rusku musím okamžite zlomiť, pretože v úvodnej časti to bolo tesné a ja som sa po jej zisku dostala do psychickej výhody. Napokon to až do konca už bolo v mojej réžii."

Ďalšia súperka

V piatkovom štvrťfinále si Cibulková v areáli Uniprix Stadium zmeria sily z úspešnejšou z neskoršieho štvrtkového osemfinálového duelu medzi domácou držiteľkou voľnej karty Stéphanie Duboisovou (122.) a dvojkou žrebu, Srbkou Jelenou Jankovičovou (2.). V papierovo pravdepodobnejšom prípade by išlo o možnú odvetu Jankovičovej, líderke systému Race to the Sony Ericsson Championships 2008 a vlaňajšej kanadskej finalistke, za prehry z vlaňajšej júlovej košickej fedcupovej drámy i 3. kola nedávneho parížskeho grandslamového Roland Garros.

"Uvidíme. Pôjdem si teraz pozrieť Jankovičovej stretnutie s Duboisovou. Som rada, že som na takomto významnom turnaji už vo štvrťfinále. Znova som sa presvedčila, že patrím do svetovej špičky. Samozrejme, že takéto výsledky zvyšujú moje sebavedomie," povedala D.

Devätnásťročná bratislavská rodáčka Cibulková, ktorá vyrastala v Piešťanoch, už teraz má v krajine "javorové listu" istotu 110 renkingových bodov a šeku na 25 650 USD. Zverenkyňa Vladimíra Pláteníka upravila skóre zo vzájomných súbojov so 17. hráčkou súčasného svetového rebríčka Petrovovu na 2:0. Dvadsaťšesťročnú Moskovčanku, ktorá predvlani figurovala v renkingu na 3. mieste, Slovenka zdolala pred dvoma týždňami v kalifornskom Stanforde 6:4, 3:6, 6:3.

Cibulková na 31. priečke

Cibulková je tento týždeň na 31. priečke v počítačovom poradí WTA. V utorok získala svoj rebríčkovo zatiaľ najcennejší skalp, keď vyradila šestku dlhodobého hodnotenia, Rusku Jelenu Dementievovú, hladko 6:4, 6:2.

Začiatkom týždňa mala Slovenka menšie zdravotné problémy: "Viaceré hráčky trápila nejaká črevná viróza. Cítila som sa veľmi unavene a bez energie, ale už sa všetko zdá byť v poriadku."

V Montreale sa Cibulková mala predstaviť aj v rámci módnej prehliadky ako súčasti propagačných aktivít, ale napokon sa na predvádzacom móle neobjavila. "Nejako som to nestihla. V zázemí pre hráčky je stolnotenisový stôl. Mňa, môjho otca, trénera Pláteníka i Peerovej slovenského kouča Martina Hromeca to neskutočne chytilo. Stále máme menšie rakety v rukách. Ja som určite najlepšia, ale väčšinou hrávame štvorhru a mne to tatino kazí, takže asi musím zmeniť deblového partnera," zasmiala sa D. Cibulková.

Dvojhra - 3. kolo (osemfinále):

Dominika Cibulková (SR) - Naďa Petrovová (12-Rus.) 7:6 (2), 6:2 za 89 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: Cibulková do štvrťfinále v Montreale