Mala falošný preukaz o očkovaní? Elitnej tenistke hrozí trest

Camila Giorgiová - ilustračná fotografia.
Camila Giorgiová - ilustračná fotografia. (Autor: Eugene Hoshiko SITA/AP)
Sportnet|26. dec 2022 o 18:15

Na turnajoch s povinným očkovaním mala štartovať s falošným potvrdením.

BRATISLAVA. Talianska polícia rieši prípad tenistky Camily Giorgiovej. Tá mala údajne na turnajoch, kde je povinné očkovanie, štartovať s falošným potvrdením o vakcinácii proti koronavírusu.

S informáciami prišiel portál tennis365.com.

Potvrdenie o očkovaní jej vystavil taliansky lekár známy odmietavým postojom k vakcínam. Podobné potvrdenie ako v prípade Giorgiovej vydal aj ďalším talianskym športovcom a umelcom.

V prípade, že sa preukáže, že Giorgiová vedome štartovala s falošným potvrdením, hrozí jej dlhá pauza od tenisu.

V sezóne 2022 hrala aj na grandslamých turnajoch Australian Open a US Open, kde bolo na vstup do krajiny potrebné očkovanie. V Austrálii sa prebojovala do 3. kola a na US Open do druhého.

Niekdajší šampión týchto podujatí Novak Djokovič napríklad pre odmietnutie vakcinácie nemohol štartovať ani na jednom z týchto podujatí.

V prípade preukázania viny Giorgiovej pravdepodobne hrozia tresty zo strany USA a Austrálie, zrejme by zahŕňali aj zákaz vstupu do krajiny na najbližšie roky.

Giorgiová je momentálne v rebríčku WTA na 66. mieste. Najvyššie jej patrila 26. priečka. V kariére vyhrala tri turnajové tituly, medzi nimi najvýznamnejší je z Montrealu 2021.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Mala falošný preukaz o očkovaní? Elitnej tenistke hrozí trest