Sťažoval sa na nepovolený koučing súpera. Medvedev postúpil do finále

Ruský tenista Daniil Medvedev v pozápasovom interview.
Ruský tenista Daniil Medvedev v pozápasovom interview. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. jan 2022 o 12:49

Môže sa stať prvýkrát v živote svetovou jednotkou.

Australian Open 2022

Dvojhra mužov - semifinále:

Daniil Medvedev (Rus.-2) - Stefanos Tsitsipas (Gr.-4) 7:6 (5), 4:6, 6:4, 6:1

MELBOURNE. Ruský tenista Daniil Medvedev bude súperom španiela Rafaela Nadala vo finále mužskej dvojhry na grandslamovom Australian Open v Melbourne.

V druhom semifinále zdolal ako turnajová dvojka nasadenú štvorku Gréka Stefanosa Tsitsipasa 7:6 (5), 4:6, 6:4, 6:1.

V prípade nedeľňajšieho triumfu by sa stal prvýkrát svetovou jednotkou. Na poste lídra rebríčka ATP môže vystriedať Srba Novaka Djokoviča, s ktorým vlani neuhral v dueli o titul ani set.

Na začiatku zápasu si Medvedev i Tsitsipas suverénne vyhrávali svoje podania. Za stavu 4:4 mal vlaňajší šampión US Open k dispozícii štyri brejkbaly, ani jeden však nepremenil a o prvom sete napokon rozhodol tajbrejk.

V jeho úvode viedol Tsitsipas 4:1, no Medvedev vyrovnal a v koncovke slávil úspech.

Pohádal sa s rozhodcom

Tsitsipas za stavu 4:4 v druhom sete po Medvedevovej dvojchybe súpera brejkol a šancu vyrovnať na 1:1 na sety už z rúk nepustil.

Medvedev sa u empajrového rozhodcu sťažoval, že Grék dostáva od svojho otca Apostolosa Tsitsipasa nepovolený koučing.

Hlavného rozhodcu na empajri sa najskôr pýtal, či je bláznivý a neskôr ešte pridal na intenzite rozhorčenia a opýtal sa ho, či je stupídny. Konflikt si pozrite na videu:

Na začiatku tretieho setu stratil koncentráciu a Tsitsipas sa dostal k dvom brejkbalom, Medvedev ich však odvrátil. čo ho povzbudilo.

Za stavu 5:4 proti podaniu Tsitsipasa sa vďaka sérii winnerov dostal do vedenia 40:0 a druhý setbal premenil.

Rafovi chce odplatiť prehru

Medvedev bol na koni, vo štvrtom dejstve dvakrát prelomil Tsitsipasovo podanie na 4:1 a nadviazal na triumf nad Grékom z vlaňajšieho semifinále Australian Open.

"Zlomový bol úvod tretieho setu, v ktorom som odvrátil dva brejkbaly. To ma nakoplo. Po strate druhého dejstva som vypenil a zbytočne stratil koncentráciu, bola to chyba, no našťastie som sa cez to dostal.

V závere tretieho setu mi vyšlo pár obhodení, čo mi dodalo veľa energie i sebavedomia. Už sa teším na finále. Pokúsim sa Rafovi odplatiť prehru z finále US Open z roku 2019. Vtedy to bol päťhodinový päťseťák.

Určite bude nedeľňajší zápas sledovať aj Novak Djokovič. Rafa nastúpi s vidinou zisku rekordného 21. grandslamového titulu, no pokúsim sa podať maximálny výkon a zvíťaziť," povedal Medvedev v pozápasovom rozhovore.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Sťažoval sa na nepovolený koučing súpera. Medvedev postúpil do finále