Tatra banka Open - Prvým finalistom Hrbatý

SITA|12. nov 2005 o 15:45

BRATISLAVA 12. novembra (SITA) - Dominik Hrbatý je prvým finalistom dvojhry v 6. ročníku challengerového turnaja ATP Tatra banka Open (dotácia 100 000 USD) v Bratislave. Slovenská a turnajová jednotka ...

BRATISLAVA 12. novembra (SITA) - Dominik Hrbatý je prvým finalistom dvojhry v 6. ročníku challengerového turnaja ATP Tatra banka Open (dotácia 100 000 USD) v Bratislave. Slovenská a turnajová jednotka v prvom sobotňajšom semifinále v Sibamac aréne Národného tenisového centra zdolala piateho nasadeného Rumuna Razvana Sabaua za 49 minút 6:0, 6:3. Súperom Hrbatého vo finále bude lepší zo súboja Daniele Bracciali (4-Tal.) - Marcos Baghdatis (2-Cypr.).


Dvojhra - semifinále:

Dominik Hrbatý (1-SR) - Razvan Sabau (5-Rum.) 6:0, 6:3

Prvý set trval len 18 minút a Hrbatý ním preletel ako víchor. Sabau (104. v ATP Entry) nenašiel protizbraň na presnú a rýchlu hru slovenského tenistu a získal iba zopár fiftínov. Keď sa už zdalo, že za stavu 0:5 pri podaní súpera 28-ročný Rumun získa aspoň jeden gem, nevyužil ani jeden z troch brejkbalov. Hrbatý dopodával set do 6:0 a až na začiatku druhého dejstva získal Sabau prvú hru. Za stavu 3:2 pre Hrbatého síce slovenský tenista po prvý raz stratil svoj servis, ale vzápätí opäť súpera brejkol a potom zvýšil na 5:3. Pri podaní súpera favorizovaný Slovák využil v poradí šiesty mečbal. Hrbatý zaslúžene po roku opäť postúpil do finále najväčšieho turnaja na Slovensku.


Dominik Hrbatý: "Bol to dosť rýchly a jednoznačný zápas. V prvom sete mi súper takmer neublížil. Očakával som ťažší duel. Až v poslednom geme prvého setu ma Sabau prvýkrát potrápil. V druhom sete som trochu poľavil, ale ku koncu som svoju hru vyšperkoval. Dnes som určite ušetril nejaké sily, mám pred sebou ešte aj štvorhru. Zatiaľ potvrdzujem úlohu favorita. Vo finále to však už bude ťažší zápas."


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tatra banka Open - Prvým finalistom Hrbatý