Tatar v poslednej chvíli vyrovnal zápas proti Rangers

Tomáš Tatar.
Tomáš Tatar. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|6. nov 2014 o 06:32

Štvrtým gólom v sezóne pomohol slovenský krídelník získať Detroitu bod.

BRATISLAVA. Tomáš Tatar strelil vyrovnávajúci gól Detroitu v zápase proti New York Rangers necelých osem sekúnd pred koncom zápasu.

Red Wings pri pokuse o vyrovnanie odvolali brankára. Tatar premenil krížnu prihrávku od Andreja Nestrašila pohotovou strelou na gól.

"Bol to dôležitý gól, škoda, že nám nepriniesol ďalší extra bod. Ale vrátili sme sa ním do zápasu a posunul nás ďalej," povedal Tatar.

Detroit však prehral v treťom zápase po sebe. Jeho krajan Tomáš Jurčo sa do zostavy Red Wings tentoraz nezmestil.

Tatarov gól

Halák víťazne

Za prvú hviezdu zápasu vyhlásili Ricka Nasha, ktorý dosiahol už desiaty gól sezóny. Proti Detroitu ho trafil do chrbta strelou spoluhráč Deric Brassard.

Nash ju len mierne tečoval. Nash však nie je najproduktívnejším strelcom ligy. O jeden gól viac má Corey Perry. Zo Slovákov sa najviac darí práve Tatarovi so štyrmi gólmi.

Buffalo prehralo doma s Montrealom 1:2 po nájazdoch, v drese domácich bol najvyťaženejším hráčom slovenský obranca Andrej Meszároš (28:11 min). V nájazdoch sa o triumf Canadiens postaral P.A. Parenteau.

Jaroslav Halák v bránke Islanders vychytal víťazná zápas proti Anaheimu, keď pochytal 32 z 34 striel domácich. Ostrovania prerušili trojzápasovú šnúru prehier vďaka gólu kapitána Johna Tavaresa v nadstavení, v presilovke mu pri ňom Ľubomír Višňovský. Ten odohral spolu 22:27 min, mal aj tri strely a mínusový bod.

Výsledky - streda:

Buffalo - Montreal 1:2 po sam. nájazdoch

Góly: 44. Stafford (Myers, Ennis) - 41. Parenteau (Subban, Markov), rozhodujúci sam. nájazd Parenteau

Andrej Meszároš (Buffalo) 2 strely, odohral 28:11

NY Rangers - Detroit 4:3 po predĺžení

Góly: 7. Nash (Brassard, Hunwick), 27. St. Louis (Hunwick, Kostka), 53. Stempniak (D. Moore, Kreider), 62. Brassard (Girardi, St. Louis) - 33. Kindl (Sheahan, Franzén), 33. Cleary (Miller), 60. TATAR (Nestrašil, Kindl)

Tomáš Tatar (Detroit) 3 strely, odohral 16:43

Anaheim - NY Islanders 2:3 po predĺžení

Góly: 30. Beleskey (Kesler, Vatanen), 39. Etem (Fowler, Rakell) - 4. Tavares (De Haan, Hamonic), 21. Okposo (Nelson), 63. Tavares (VIŠŇOVSKÝ, Okposo)

Ľubomír Višňovský 1 asistencia, -1, 3 strely, odohral 22:27, Jaroslav Halák (obaja Islanders) 32 úspešných zákrokov

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar v poslednej chvíli vyrovnal zápas proti Rangers