Tanečníci sa páčili, no ani oni nepostúpili

Sportnet|28. mar 2012 o 07:58

Z 219 krasokorčuliarov z 55 krajín rekordne obsadeného svetového šampionátu sa v hlavnej súťaži predstaví len 150.

NICE. Slovenské krasokorčuľovanie nebude mať zastúpenie v hlavných súťažiach majstrovstiev sveta vo francúzskom Nice. Blízo k postupu bol Bratislavčan Lukáš Csölley v premiére s novou talianskou partnerkou Federikou Testovou: za voľný tanec dostali 68,42 b. a v kvalifikácii spomedzi 23 párov skončili na 12. mieste. K desiatemu postupovému potrebovali zverenci milánskeho kouča Roberta Pelizzolu o 2,42 b. viac.

„Stratili ich v zdvíhačke, pri ktorej Lukáš s upotenou rukou zle držal partnerku, rozhodcovia im skresali hodnotenie prvku,“ konštatoval Jaroslav Burian, vedúci výpravy. Nový pár však vzbudil pozornosť: „Pôsobia naozaj dobre. Viac ako oni dostalo v kvalifikácii za komponenty len sedem párov, na tom sa dá stavať.“

Ďalej sa nedostala ani 19-ročná Bratislavčanka Alexandra Kunová, ktorú v Brne trénuje Petr Starec. Z 33 účastníčok ženskej kvalifikácie, z ktorých postupovalo dvanásť, skončila dvadsiata šiesta. „Saške dnes nešli skoky, jej silná stránka,“ priznal Burian.

Dvadsaťtriročný Taras Rajec, ktorý sa vrátil na ľad takmer po trojročnej pauze, štartoval vo večernej kvalifikácii mužov už ako druhý a získal 81,81 b. Prvý raz v karié〜re dorotoval trojitého axla, ale neustál ho.

Súťaž, z ktorej do hlavnej súťaže postúpil tucet najlepších, sa skončila až po našej uzávierke.⋌ (mo)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Tanečníci sa páčili, no ani oni nepostúpili