Tampa Bay zmenila majiteľa, hokejový "obojživelník" MacLean sa raduje

TASR|8. aug 2007 o 11:42

Florida 8. augusta (TASR) - Vážená persóna zámorského hokeja Doug MacLean stojí na čele skupiny investorov, ktorá sa stala novým majoritným vlastníkom ...

Florida 8. augusta (TASR) - Vážená persóna zámorského hokeja Doug MacLean stojí na čele skupiny investorov, ktorá sa stala novým majoritným vlastníkom klubu Tampa Bay Lightning. MacLean a jeho spoločníci z Absolute Hockey Enterprises už majú súhlas od doterajšieho majiteľa bleskov Billa Davidsona, definitívnej zmene vlastníckych práv víťaza Stanleyho pohára z roku 2004 musí dať "zelenú" už len profiligová Rada guvernérov.

Rokovania medzi oboma stranami prebiehali v uplynulých mesiacoch maximálne korektne a v absolútnom tieni záujmu médií. Súčasťou radostného hokejového balíčka v rukách MacLeana spol. by mali byť ruka v ruke s klubom i nájomné práva na arénu Tampy St. Pete Times Forum a takmer tri hektáre priľahlých objektov a pozemkov okolo malebného stánku klubu.

"Posledných pár týždňov bolo ozaj neskutočných a bláznivých. Vedel som, že Tampa bola na predaj už vo februári, potom však vedenie od tohto úmyslu záhadne zo dňa na deň ustúpilo. Preto som sa nedávno rozhodol, že preskúmam situáciu a vyzistím, či náhodou nie je klub opäť v podobnej situácii. Tým to celé začalo," rozplýval sa MacLean, ktorý v NHL toho preskákal už dosť - trénoval (Florida), robil generálneho manažéra i prezidenta (Columbus) a najnovšie je z neho schopný podnikateľ. "Najťažšie bolo udržať naše rozhovory v tajnosti, maskovali sme ich ako len to najlepšie išlo. Dokázali sme to... Aj svojej matke som o Tampe povedal len pred dvoma dňami a poprosil som ju, aby o tom nikomu nehovorila," zdôveril sa skúsený hokejový expert. "Mňa i mojich obchodných partnerov zaujala skutočnosť, že na hru Tampy chodia tretie najvyššie návštevy v lige a mesto dianím NHL žije. Je tu skvelý trh a pohodová atmosféra. Ekonomická situácia je solídna a najmä trend vývoja je pozitívny," uzavrel 53-ročný MacLean, ktorý sa v "novej Tampe" stane riaditeľom a výkonným šéfom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tampa Bay zmenila majiteľa, hokejový "obojživelník" MacLean sa raduje