Tampa Bay sa predstaví v Európe možno s Meszárošom

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. (Autor: SITA AP)
SITA|30. aug 2008 o 12:00

Tím zámorskej hokejovej NHL Tampa Bay Lightning má eminentný záujem o angažovanie mladého slovenského obrancu Andreja Meszároša.

TAMPA 30. augusta (SITA) - Informoval o tom prestížny hokejový portál www.thehockeynews.com.

Stále iba 22-ročný bek patril počas posledných troch sezón k výrazným oporám defenzívy Ottawa Senators, po skončení ročníka 2007/08 sa stal obmedzeným voľným hráčom. Vedenie „bleskov“ už údajne ponúklo Meszárošovi viacročnú zmluvu s priemerným ročným zárobkom pre slovenského obrancu na hranici piatich miliónov dolárov. Ak by to bola pravda, Ottawa by mala sedem dní na to, aby Tampu ponukou dorovnala, alebo sa nároku na Meszároša vzdala.

V tom prípade by mal ako odškodné kanadský tím dostať od Tampy právo výberu v 1., 2. a 3. kole budúcoročného draftu (vlastné, nie získané výmenou, pozn red.). Situáciu však zamotáva skutočnosť, že „svoje 3. kolo“ už vedenie ‘bleskov’ vymenilo s Pittsburghom za Ryana Malona, s ktorým už podpísalo sedemročný kontrakt na 31,5-milión

a dolárov. Držiteľ Stanleyho pohára z roku 2004 tak navyše musí rokovať s Pens o tom, aby sa výber v 3. kole draftu vrátil naspäť do Tampy.

Ak by sa transfer slovenského obrancu do mužstva okolo dvojice kanadských hviezd Martina St. Louisa a Vincenta Lecavaliera uskutočnil, mohol by sa rodák z Považskej Bystrice predstaviť 30. septembra na ľade Slovana Bratislava. Práve ľad úradujúceho slovenského šampióna bude dejiskom exhibičného duelu Tampy pred štartom novej sezóny profiligy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tampa Bay sa predstaví v Európe možno s Meszárošom