Švajčiarka Kummerová má zlato z paralelného slalomu

(Autor: SITA/AP)
SITA|19. feb 2014 o 13:20

Cez osemfinále neprešla obhajkyňa vancouverského zlata Nicolien Sauerbreijnová z Holandska.

ROZA CHUTOR. Víťazkou stredajšieho paralelného obrovského slalomu snoubordistiek na XXII. zimných olympijských hrách v ruskom Soči sa stala Švajčiarka Patrizia Kummerová. Vo veľkom finále zdolala Japonku Tomoku Takeučiovú, ktorá našla premožiteľku až v úplne poslednej jazde na modrej trati.

Dovtedy kráčala súťažou suverénne. Bronz si víťazstvom v malom finále vybojovala domáca Aľona Zavarzinová, nepopulárna štvrtá priečka zostala pre Rakúšanku Inu Meschnikovú.

Účastníčka piatich ZOH Takeučiová bola najlepšia v kvalifikácii a vo vyraďovacích jazdách ju prekonala až Kummerová - na druhý pokus. Po prvom finálovom kole mala 30-ročná rodáka z olympijského Sappora náskok 30 stotín sekundy, ale druhé pokazila a zaostala celkovo o 7,32 s.

Dvadsaťšesťročná Kummerová potvrdila už na svojich prvých ZOH rolu favoritky, je líderkou Svetového pohára v disciplíne a z kvalifikácie postúpila s druhým najlepším súčtom dvoch jázd. Má striebro z paralelného slalomu na MS 1013.

"Nemôžem tomu uveriť. Je toho na mňa priveľa. Šialené. Stále mám pocit, že by som mala vstať a ísť ešte ďalšiu jazdu. Červená dráha mi sedela viac, pomohlo mi, že som ju vo finále mala až v druhej jazde," povedala víťazka.

Paralelný obrovský slalom v snoubordingu

1. Patrizia Kummerová (Švaj.),

2. Tomoka Takeučiová (Jap.),

3. Aľona Zavarzinová (Rus.),

4. Ina Meschniková (Rak.),

5. Marianne Leesonová (Kan.),

6. Caroline Calveová (Kan.),

7. Ester Ledecká (ČR),

8. Ariane Lavignová (Kan.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Švajčiarka Kummerová má zlato z paralelného slalomu