Suarez sa ospravedlnil Chiellinimu aj futbalu. Hrýzť už nebude

Fanúšikovia Uruguaja.
Fanúšikovia Uruguaja. (Autor: SITA/AP)
TASR|30. jún 2014 o 20:05

S odstupom niekoľkých dní všetko priznal a uviedol, že svoj čin ľutuje.

MONTEVIDEO. Uruguajský útočník Luis Suarez sa ospravedlnil Talianovi Giorgiovi Chiellinimu aj celej svetovej futbalovej rodine, za incident v zápase MS Uruguaj - Taliansko.

Za pohryznutie protihráča mu FIFA vymerala rekordný trest na deväť zápasov, suspendáciu na štyri mesiace v akejkoľvek spojitosti s futbalovou činnosťou a pokutu 100 000 švajčiarskych frankov (cca 82 210 eur).

Kanonier FC Liverpool zverejnil ospravedlnenie na sociálnej sieti. "Hlboko ľutujem, čo sa stalo. Ospravedlňujem sa Giorgiovi Chiellinimu a celej futbalovej rodine a prisahám, že sa už nikdy nedopustím žiadneho podobného incidentu," uviedol Suarez.

Sám Chiellini označil trest od FIFA za prehnaný. O niekoľko minút Talian tiež na sociálnej sieti zareagoval: "Všetko je zabudnuté. Dúfam, že ti FIFA trest zníži."

Suarez pôvodne poprel, že Taliana pohrýzol. S odstupom niekoľkých dní už konečne všetko priznal a uviedol, že svoj čin ľutuje.

"Po niekoľkých dňoch, keď som bol doma so svojou rodinou, som mal príležitosť zhodnotiť a premyslieť si v pokoji, čo sa stalo v zápase Taliansko - Uruguaj 24. júna," napísal Suarez.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Suarez sa ospravedlnil Chiellinimu aj futbalu. Hrýzť už nebude