Stoch trpezlivo čaká na svoju šancu v A-tíme Chelsea

SITA|16. okt 2008 o 15:44

Slovenský mládežnícky futbalový reprezentant nemá problém čakať na svoju šancu.

LONDÝN. Slovenský mládežnícky futbalový reprezentant Miroslav Stoch podľa svojich vlastných slov nemá problém trpezlivo čakať na svoju šancu v seniorskom mužstve anglického veľkoklubu FC Chelsea.

Osemnásťročný odchovanec nitrianskeho futbalu, ktorý už niekoľko rokov oblieka dres juniorky "The Blues" sa už dvakrát ocitol v 18-člennej nominácii trénera Luiza Felipeho Scolariho, no zatiaľ nedostal dôveru na trávniku. Najskôr si ho brazílsky kouč vybral na zápas Carling Cupu proti Portsmouthu a neskôr sa rýchlonohý útočník ocitol na súpiske pre duel skupinovej fázy Ligy majstrov 2008/09 na pôde rumunského CFR Kluž.

A aj keď ani v jednom z týchto stretnutí "Miňo" do diania nezasiahol, nebol sklamaný. "Už len fakt, že som súčasťou A-mužstva, je pre mňa veľká vec. Možno som trochu veril, že nastúpim, no nič sa nedeje. Snáď to vyjde nabudúce. V Rumunsku to už vyzeralo tak, že tréner bude chcieť využiť moje služby. Povedal mi, aby som sa nebál, keď dostanem šancu.

Dlho som sa rozcvičoval, no zápas sa pre nás nevyvíjal dobre. V kádri A-tímu je obrovská konkurencia, na môj post sú tu Joe Cole, Florent Malouda aj Salomon Kalou. Musím byť preto trpezlivý, no verím, že nebudem čakať príliš dlho," cituje Sky Sports slová nádejného slovenského reprezentanta, ktorý už dostal šancu aj vo výbere SR do 21 rokov. V nedeľu 19. októbra oslávil Miroslav Stoch svoje 19. narodeniny.

Nachádzate sa tu:
Domov