Ste hanební, odkázal tenista Kyrgios austrálskym novinárom

Nick Kyrgios je známy tým, že nedokáže kontrolovať svoje správanie.
Nick Kyrgios je známy tým, že nedokáže kontrolovať svoje správanie. (Autor: SITA/AP)
SITA|12. okt 2015 o 08:34

Nedávno v zápase proti Stanovi Wawrinkovi odkázal svojmu súperovi, že iný tenista sa vyspal s jeho priateľkou. Austrálčan Nick Kyrgios sa opäť postaral o rozruch.

TOKIO. Austrálsky tenista Nick Kyrgios sa po prehre 6:3, 4:6, 1:6 s Francúzom Benoitom Pairem v piatkovom štvrťfinále dvojhry na turnaji v japonskom Tokiu nezdržal a vypenil smerom k médiám zo svojej krajiny.

"Považujem za veľmi smiešne, že tvrdo makám dva týždne, potom dostanem jednu výstrahu za správanie a austrálske médiá sa venujú len tomu. Ste hanební," napísal Kyrgios prostredníctvom twitterového konta.

Príspevok neskôr zmazal.

Kyrgios v Tokiu prehral s Francúzom Pairem.

Kyrgios dostal v lete od Asociácie tenisových profesionálov (ATP) pokutu desaťtisíc dolárov za slovný výpad voči Švajčiarovi Stanovi Wawrinkovi počas súboja druhého kola dvojhry na turnaji Rogers Cup v Montreale.

Okrem toho inkasoval aj podmienečný trest. Ak sa previní proti predpisom počas šiestich mesiacov, čaká ho zastavenie činnosti na dvadsaťosem dní a pokuta 25-tisíc dolárov.

V Tokiu v zápase proti Pairemu si vyslúžil varovanie za vulgárny výlev, rozbitie rakety a odpálenie loptičky.

kyrgios2_res.jpg

Nick Kyrgios je známy búrlivák. Raketu hádzal o zem aj v Tokiu. FOTO - TASR/AP.

Ruchové mikrofóny na montrealskom dvorci v prvej polovici augusta zachytili, ako Kyrgios oznámil šokovanému Wawrinkovi, že iný austrálsky tenista Thanasi Kokkinakis sa vyspal s jeho priateľkou.

ATP tento výrok označila za urážku hráča.

Kyrgios dostal na spomenutom turnaji pokutu aj za neprimerané komentáre k výkonu jedného z čiarových rozhodcov v zápase proti Wawrinkovi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Ste hanební, odkázal tenista Kyrgios austrálskym novinárom