Staršie mini žiačky už stovku nedostali

Ilustračné
Ilustračné (Autor: archív)
Peter Podolinský|8. feb 2017 o 00:00

Najmladšie rožňavské basketbalistky hostili Young Angels.

ROŽŇAVA. Staršie mini ŽBK Rožňava si oproti prvému meraniu síl so súperom zvučného mena polepšili.

„V októbri 2016 v prvom kole súťaže sme od súpera dostali v oboch zápasoch stovku, v prvom bol výsledok 112:2 a v druhom 113:2. Pre naše mini hráčky v priemere o dva roky mladšie ako súperky, bol prvý vážny zápas. Niektoré ešte veľa o hre ani nevedeli, čo sa týkalo základov hry basketbalu, preto bol taký hrozný výsledok,“ uviedla Mária Buzinkayová, trénerka starších mini ŽBK Rožňava.

„Po troch mesiacoch, už stovku nedostali, ale bojazlivosť a rešpekt pred veľmi silným súperom boli evidentné. Snaha u niektorých hráčok aj bola, ale to na družstvo ako je Young Angels určite nestačilo. Dosť zaujímavé je, že v iných zápasoch ich hra bola o niečo lepšia, už sa navzájom hľadali na ihrisku, aj pekne prihrávali, hlavne aj bránili a boli aj odvážnejšie. Možno, že meno, vyspelosť, výška súperiek pridalo na značnom rešpekte pre naše hráčky. Hlavy však nevešiame, ideme ďalej a učíme sa každým jedným zápasom.“

Rožňava – Young Angels 2005 Košice 10:88 (0:26, 0:42, 4:70) body za Rožňavu Molčíková 4, Košťálová, N. Molnárová a Schmidt po 2.

Rožňava – Young Angels 2005 Košice 5:73 (3:22, 4:30, 5:55) body za Rožňavu Schmidt 3, Košťálová a N. Molnárová po 1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Staršie mini žiačky už stovku nedostali