St. Louis bez Haláka prehrali a ukončili sériu siedmich výhier

Ani Slovák Andrej Sekera Caroline nepomohol, v Columbuse prehrala 0:3.
Ani Slovák Andrej Sekera Caroline nepomohol, v Columbuse prehrala 0:3. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|11. jan 2014 o 07:19

V drese Caroliny patril slovenský obranca Andrej Sekera s necelými 21 minútami k najvyťaženejším hráčom, ale do štatistiky si zapísal len mínusový bod.

NEW YORK. Hokejisti St. Louis Blues, tentoraz bez slovenského brankára Jaroslava Haláka, prehrali na ľade Vancouvru 1:2. Canucks tak ukončili sériu piatich prehier a Blues zasa naopak šnúru siedmich víťazstiev.

V hale Rogers Arena dostal brankár hostí Brian Elliott prednosť pred Halákom, ktorý vychytal čisté konto vo štvrtkovom stretnutí v Calgary.

Eliott mal 20 úspešných zákrokov, ale v 56. minúte nezabránil ani on gólu Mika Santorellliho, ktorý napokon rozhodol o triumfe Vancouvru.

St. Louis je momentálne druhým najlepším tímom Západnej konferencie a po Anaheime získali aj druhý najvyšší počet bodov v celej NHL.

Marinčin odohral 16 minút

Nečakané víťazstvo a zvrat v zápase sa udial v Edmontone, kde predposledný tím základnej časti NHL zvíťazil nad Pittsburghom Penguins 4:3 po predĺžení.

Oilers prehrávali po prvej tretine 0:2, ale vďaka presným zásahom Ryana Nugenta-Hopkinsa a Taylora Halla sa vrátili do hry.

Víťazný gól domácich, za ktorých odohral slovenský obranca Martin Marinčin necelých 16 minút, dosiahol v druhej minúte predĺženia Nugent-Hopkins.

Sekera s jedným mínusovým bodom

V ďalšom stretnutí dominoval ruský brankár Sergej Bobrovskij, ktorý mal 35 úspešných zákrokov a najmä jeho zásluhou vyhral tím Columbus Blue Jackets nad Carolinou Hurricanes 3:0.

"Boba jednoducho musíte milovať," smial sa po zápase s Carolinou útočník Columbusu Brandon Dubinsky, ktorý jedným gólom prispel k triumfu 3:0.

Bobrovskij, ktorý vynechal predchádzajúcich štrnásť zápasov pre zranenie slabín, svojím výkonom zatienil aj tohtosezónny domáci debut Nathana Hortona v drese Blue Jackets. Najdrahšia letná posila klubu vynechala po operácii ramena polovicu sezóny.

V drese Caroliny patril slovenský obranca Andrej Sekera s necelými 21 minútami k najvyťaženejším hráčom, ale do štatistiky si zapísal len mínusový bod.

Columbus tak potvrdil, že vie na Carolinu zahrať. Od sezóny 2005/2006 vyhrali Blue Jackets všetkých sedem stretnutí.

Olympíjsky súboj vyhral Lundqvist

O tom, že v zápase New Yorku Rangers - Dallas Stars zvíťazia domáci 3:2, rozhodol necelé dve minúty pred koncom kanonier Rick Nash. Ľavý krídelník Rangers zaznamenal nemal svoj štvrtý gól v posledných siedmich dueloch.

Zápas v hale Madison Square bol súčasne mikrosúbojom olympijských brankárov. Na strane domácich to bol Švéd Henrik Lundqvist a v tíme Stars zasa Fín Kari Lehtonen. Lehtonen mal 31 úspešných zákrokov a Lundqvist 24.

Výsledky piatok - NHL

Columbus - Carolina 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Góly: 15. Jenner, 17. Dubinsky (Atkinson, Ťutin), 46. Atkinson (Letestu, R. Murray)

Andrej Sekera (Carolina) odohral 20:45 min, mal mínusový bod a 2 strely.

Edmonton - Pittsburgh 4:3 pp (0:0, 0:2, 3:1 - 1:0)

Góly: 41. Nugent-Hopkins (Eberle, J. Schultz), 51. Hall (Nugent-Hopkins, Gagner), 59. Belov (Hemský, Arcobello), 62. Nugent-Hopkins (Eberle, J. Schultz) - 23. Neal (Malkin), 28. Crosby (Gibbons, Niskanen), 53. Letang (Crosby)

Martin Marinčin (Edmonton) odohral 15:41 min a ďalšie štyri minúty sedel na trestnej lavici.

Vancouver - St. Louis 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Góly: 22. Dalpe (D. Sedin, H. Sedin), 46. Santorelli (Garrison) - 28. Pietrangelo (Bouwmeester, Berglund)

New York Rangers - Dallas 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Góly: 12. Callahan (B. Richards, Pouliot), 29. Brassard (Zuccarello, B. Richards), 59. Rick Nash (Kreider, Stepan) - 5. Eakin (Garbutt, Jamie Benn), 24. Garbutt (Roussel, Eakin)

Washington - Toronto 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)

Góly: 27. Ovečkin (Grabovskij, M. Green), 45. Nicklas Bäckström, 52. J. Ward (Johansson, Ovečkin) - 30. Van Riemsdyk (Kessel, Bozak), 41. Kessel (Van Riemsdyk, Gunnarsson)

Colorado - New York Islanders 1:2 pp (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)

Góly: 39. MacKinnon (Benoit, J. McGinn) - 45. Nelson (Dehaan, Nielsen), 62. Grabner (Strait)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»St. Louis bez Haláka prehrali a ukončili sériu siedmich výhier