Srbky proti Slovenkám opäť bez Ivanovičovej - OPRAVA a UPRESNENIE

(Autor: ILUSTRAČNÉ _ SITA)
SITA|8. apr 2011 o 22:58

Bývalá jednotka svetového rebríčka tenistiek Ana Ivanovičová ani do tretice nenastúpi proti Slovenkám v Pohári federácie reprezentačných družstiev žien.

Agentúra SITA v sobotu o 0:23 h stornovala správu, ktorú vydala v piatok neskoro večer. Podľa pôvodnej správy nemala Ivanovičová byť v srbskej nominácii proti Slovenkám v Pohári federácie.

Ivanovičová však v srbskej nominácii zostáva. Zverejňujeme vysvetlenie a ospravedlnenie agentúry SITA:

Stanovisko Any Ivanovičovej, z ktorého športová redakcia agentúry SITA pri tvorbe tejto správy na základe upozornenia od dôveryhodného, ale v tomto prípade nedôsledne konajúceho externého zdroja čerpala (mailom zaslaná presná internetová adresa), tenistka na svojom oficiálnom webe www.anaivanovic.com naozaj aj zverejnila. Týkalo sa však už vlaňajšieho zápasu Srbiek so Slovenkami v Pohári federácie. Za nedostatočné preverenie datovania tohto stanoviska, ktoré inak obsahom teoreticky - zhodou okolností (opakovanie vzájomného duelu týchto krajín presne po roku) - takmer úplne mohlo korešpondovať s budúcotýždňovým bratislavským stretnutím o svetovú skupinu Pohára federácie 2012 a pri tvorbe správy v strese v čase uzávierok printových médií preto nevzbudilo podozrenie, sa klientom hlboko ospravedlňujeme.

BRATISLAVA. Bývalá jednotka svetového rebríčka tenistiek Ana Ivanovičová ani do tretice nenastúpi proti Slovenkám v Pohári federácie reprezentačných družstiev žien.

Absenciu v budúcotýždňovom bratislavskom zápase o svetovú skupinu ročníka 2012 oznámila po predchádzajúcej dohode s národným zväzom TSS na svojej internetovej stránke.

"Hovorila som s kapitánom tímu Dejanom Vranešom a prezidentom zväzu Slobodanom Živojinovičom a spoločne sme dospeli k rozhodnutiu, že za momentálnych okolností po všetkom, čo sa udialo v ostatnom období, nie je pre mňa správny čas byť súčasťou tímu. Napriek mojej neprítomnosti verím, že máme dobrý tím, ktorý povedie Jelena, a toto je skvelá príležitosť pre jednu z mladých nastupujúcich hráčok predviesť sa na významnej scéne," skonštatovala víťazka parížskeho Roland Garros 2008.

Dvadsaťtriročná Belehradčanka chýbala v júli 2007 v košickom zápase o II. svetovú skupinu zo zdravotných dôvodov a vlani vo svojom rodnom meste v ďalšom dueli týchto krajín - tentoraz o elitnú osmičku - nehrala pre nedostatok formy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Srbky proti Slovenkám opäť bez Ivanovičovej - OPRAVA a UPRESNENIE