Španieli takmer neubránili tesný náskok. Pred deľbou bodov s Rumunmi ich zachránil brankár

Španielsky futbalista Alvaro Morata a španielsky brankár Kepa ďakujú divákom po kvalifikačnom zápase F-skupiny EURO 2020 Rumunsko - Španielsko.
Španielsky futbalista Alvaro Morata a španielsky brankár Kepa ďakujú divákom po kvalifikačnom zápase F-skupiny EURO 2020 Rumunsko - Španielsko. (Autor: Vadim Ghirda TASR/AP)
TASR|6. sep 2019 o 10:42

Španielsko zostáva bez straty bodu.

BUKUREŠŤ. Španielski futbalisti mohli už v prvom polčase štvrtkového šlágra F-skupiny kvalifikácie EURO 2020 zlomiť odpor domáceho Rumunska, napokon sa až do konečného hvizdu rozhodcu triasli o udržanie tesného náskoku.

Trojnásobní majstri Európy si v úvodnej 45-minútovke vypracovali tri-štyri gólové šance, pri ktorých nechali vyniknúť súperovho brankára Cipriana Tatarusanua.

Favorit sa ujal vedenia v 29. minúte, keď po prišliapnutí nohy Daniho Ceballosa premenil jedenástku Sergio Ramos.

Na 2:0 zvýšil krátko po zmene strán po vyšachovaní domácej obrany Paco Alcacer, lenže v 59. minúte využil nedôraz Ramosa striedajúci Florin Andone a presnou hlavičkou znížil.

V 79. minúte videl červenú kartu Diego Llorente a pripravil svojmu tímu krušné chvíle. Rumuni vsadili všetko na jednu kartu.

V nadstavenom čase musel vytiahnuť reflexívny zákrok Kepa Arrizabalaga a hostia si vďaka nemu odviezli z Bukurešti výhru 2:1. Aj po 5. kole zostávajú Španieli bez straty bodu a mieria na budúcoročný finálový turnaj.

"Vedeli sme, že nás nečaká jednoduchý zápas. V prvom polčase sme hrali excelentne, vypracovali sme si plejádu šancí. Žiaľ, namiesto zvýšenia náskoku sme dokázali streliť iba jeden gól. Za stavu 2:0 sme poľavili v koncentrácii, súper sa dotiahol a vycítil šancu.

Rumuni do toho išli naplno. Boli si vedomí toho, že nemajú čo stratiť. Napokon sme tesný náskok udržali, ale musíme sa z výkonu v druhom polčase do budúcnosti poučiť. Môžeme ďakovať Kepovi, že bol v rozhodujúcom momente na správnom mieste a loptu nepustil za svoj chrbát," citovala agentúra AFP slová španielskeho kapitána Ramosa.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Španieli takmer neubránili tesný náskok. Pred deľbou bodov s Rumunmi ich zachránil brankár