Som presvedčený, že proti Kosovu to už nik iný nedokáže, vraví tréner Chorvátov

Mario Mandžukič (v modrom) v reprezentačnom drese.
Mario Mandžukič (v modrom) v reprezentačnom drese. (Autor: SITA/AP)
SITA|7. okt 2016 o 10:17

Domáci futbalisti inkasovali až šesť gólov.

ŠKODRA. Polhodina prvého polčasu stačila Mariovi Mandžukičovi na čistý hetrik, ktorým nasmeroval futbalistov Chorvátska k vysokému víťazstvu nad Kosovom 6:0 vo štvrtkovom kvalifikačnom zápase o postup na majstrovstvá sveta 2018.

Kanonier z turínskeho Juventusu sa presadil v 6., 24. a 35. minúte, na trávniku ho po približne hodine hry vystriedal Nikola Kalinič a aj on v nadstavenom čase skóroval.

Nepochyboval o sebe

"Tušili sme, že to nebude jednoduché. Od úvodu sme však k zápasu pristúpili s plnou vážnosťou, čo bol kľúč k úspechu a čo napokon najlepšie dokazuje aj výsledok," skonštatoval 30-ročný Mandžukič na webe Chorvátskeho futbalového zväzu (HNS).

Oprávnenosť jeho pozície v tíme je už mesiace na pretrase. Má za sebou nevydarený európsky šampionát a neskóroval ani v prvom kvalifikačnom dueli proti Turkom (1:1).

"Nikdy som o sebe nepochyboval. A čo sa týka mojich troch gólov, najdôležitejšie je víťazstvo," tvrdí.

Strelcovi veril

Chorváti sa vďaka trojbodovému zásahu na ihrisku v albánskej Škodre vyšvihli na čelo priebežnej tabuľky I-skupiny.

"Som rád, že sme proti Kosovu získali to, po čo sme si prišli. Boli sme v pozícii favorita, ale to bolo treba potvrdiť aj na trávniku. Od prvej minúty sme mali hru pod kontrolou a dosiahli sme cenné tri body na ceste na majstrovstvá sveta. Výška víťazstva je pre mňa najväčšie prekvapenie, som presvedčený, že už nik iný toto proti Kosovu nedokáže," domnieva sa tréner Ante Čačič.

K hrdinovi Mandžukičovi na webe HNS poznamenal: "Od minulého roka sa rieši otázka, či by mal hrať on alebo niekto iný. Stále som mu veril a stál za ním. Myslím si, že je späť najlepším možným spôsobom."

Chorváti v nedeľu nastúpia vo Fínsku, Kosovčania v poľskom Krakove proti Ukrajincom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Som presvedčený, že proti Kosovu to už nik iný nedokáže, vraví tréner Chorvátov