Slovenský tenisový rozhodca bude "pískať" majstrom

Martin Babík s Jozefom Göncim.
Martin Babík s Jozefom Göncim. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|17. nov 2011 o 23:32

Tenisový rozhodca Martin Babík sa na londýnsky Masters pripravuje na Slovak Open v Bratislave.

BRATISLAVA. Slovenský tenis nemá tento rok hráča na Turnaji majstrov - naposledy nastúpil Michal Mertiňák vo štvorhre na konci sezóny 2009, a tak potešia aj menšie úlohy na veľkom podujatí. Svetovú jednotku Novaka Djokoviča povedie tréner Marián Vajda. A jediným zástupcom Slovenska medzi rozhodcami na turnaji najlepších bude na čiare Martin Babík.

„Bude to moja druhá účasť na Turnaji majstrov. Pred tromi rokmi som bol v Šanghaji,“ povedal 38-ročný psychológ, pre ktorého je funkcia tenisového rozhodcu záľubou. „Beriem to ako vysoké ocenenie, že si ma organizátori vybrali. Zrejme mi k tomu pomohli výkony vo Wimbledone, kde som bol na čiare vo finále dvojhry mužov v posledných troch rokoch.“

Babík je špičkový slovenský tenisový rozhodca. Bol na troch olympijských hrách, mnoho ráz na grandslamových turnajoch. Najviac si cení finále vo Wimbledone a Turnaj majstrov.

Tento týždeň „píska“ košický rodák na empajri na turnaji Slovak Open. Každý deň si vyberie jeden zápas a presunie sa na čiaru, aby nevyšiel z cviku. V sobotu letí do Londýna a na druhý deň bude medzi rozhodcami zápasov najlepších tenistov sveta.

„Jastrabie oko, ktoré bude aj v londýnskej aréne, je veľkou pomocou pre rozhodcov,“ povedal Babík. „Agresivita voči nim vymizla, záznam dopadu loptičky na veľkej obrazovke všetko vyjasní. Rozhodca má najťažšiu pozíciu na základnej čiare a vo štvorhre aj na servise, loptička letí dvestokilometrovou rýchlosťou.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slovenský tenisový rozhodca bude "pískať" majstrom