Gajdoš po Fidži: Prispôsobovali sme sa hre súpera, chvalabohu za víťazstvo

Artur Gajdoš (vpravo) hlavičkuje so Sailasom Ratuom z Fidži (vpredu) v zápase Fidži - Slovensko na MS hráčov do 20 rokov 2023.
Artur Gajdoš (vpravo) hlavičkuje so Sailasom Ratuom z Fidži (vpredu) v zápase Fidži - Slovensko na MS hráčov do 20 rokov 2023. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|21. máj 2023 o 14:25

Hráči sú po víťazstve spokojní.

SAN JUAN. Slovenskí futbalisti vstúpili do majstrovstiev sveta hráčov do 20 rokov v Argentíne víťazne. V San Juane zvíťazili nad Fidži hladko 4:0 a priebežne figurujú na čele tabuľky B-skupiny.

Hráči sa po zápase zhodli, že víťazstvo mohlo byť aj vyššie, ak by premenili viaceré ďalšie gólové príležitosti.

Slovákom vyšiel štart do zápasu, úvodný gól strelil v 17. minúte krídelník Adam Gaži, o osem minút neskôr sa presadil stredopoliar Máté Szolgai.

"Sme radi, že sme vyhrali prvý duel. Je to dobrý krok do turnaja," uviedol po stretnutí Gaži, no tlmil prílišné nadšenie.

"Samozrejme, nemôžeme veľmi oslavovať a musíme sa sústrediť na druhý zápas proti Ekvádoru. Máme čo zlepšovať, ale myslím si, že ďalším zápasom sa všetko vyladí a získame ďalšie tri body," dodal kmeňový hráč Trenčína, ktorý hosťoval v Liptovskom Mikuláši.

Doplnil ho druhý strelec Szolgai: "Myslím si, že sme si vypracovali veľmi veľa situácií, v ktorých sme mohli nastrieľať viac gólov, ale dali sme im štyri. Sme spokojní, ale mohlo to byť aj lepšie."

V druhom polčase zvýšil náskok Artur Gajdoš, gólovú bodku dal kapitán tímu Timotej Jambor.

"Škoda, že sa nám nepodarilo premeniť viacero šancí v prvom polčase. Do druhého sme nenaskočili ideálne, miestami sme sa prispôsobovali hre súpera. Chvalabohu za víťazstvo, len škoda, že nebolo väčšie," vyhlásil Gajdoš pre portál Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

"Výborný pocit. Pre všetkých z nás to bola premiéra na majstrovstvách sveta a nič viac ako víťazstvo sme si nemohli priať. Myslím si, že sme podali dobrý výkon a s dnešným zápasom môžeme byť spokojní," reagoval kapitán Jambor.

Slováci prestieľali ostrovný štát výrazným pomerom 37:1, sám Jambor mal trinásť streleckých pokusov.

"Jediná negatívna škvrna je, že sa to skončilo len 4:0, malo to skončiť väčším rozdielom. Ale verím, že v ďalších zápasoch nazbierame dostatočný počet bodov, postúpime a tie góly nás nebudú moc mrzieť," reagoval hráč Žiliny.

Reprezentačný tréner Albert Rusnák starší nemohol svojich zverencov koučovať z lavičky pre trest za červenú kartu z domácich majstrovstiev Európy, ktorú videl v záverečnom zápase proti Rakúsku. Zastúpil ho asistent Marek Ondrík.

"Veríme, že získame ďalšie body a nebudeme sa musieť spoliehať na skóre," uviedol Ondrík po dueli.

Druhý zápas odohrajú mladí Slováci v utorok 23. mája o 23.00 SELČ. Účinkovanie v základnej skupine uzavrú v piatok 26. mája o 20.00 SELČ súbojom s USA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Gajdoš po Fidži: Prispôsobovali sme sa hre súpera, chvalabohu za víťazstvo