Slovenky odštartovali prípravu na baráž so Srbkami

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. (Autor: TASR)
TASR|11. apr 2011 o 12:21

Slovenské tenistky v pondelok odštartovali spoločnú prípravu na barážové stretnutie o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie proti Srbsku.

BRATISLAVA. Slovenské tenistky v pondelok odštartovali spoločnú prípravu na barážové stretnutie o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie proti Srbsku (16.-17. apríla v bratislavskom NTC). Ako prvá si antuku na centri v Sibamac aréne vyskúšala Magdaléna Rybáriková, po nej sa dostali na dvorec Dominika Cibulková s Janou Čepelovou.

Popoludní sa do prípravy mala zapojiť aj Daniela Hantuchová, ktorá uplynulý týždeň štartovala na turnaji v americkom Charlestone.

Slovenky po prvom tréningu

"Náš tím je už v kompletnom zložení. Magda s Domčou a Jankou už majú za sebou prvý tréning, Daniela sa do prípravy zapojí popoludní," informovala šéfka slovenského fedcupového tímu Henrieta Nagyová. O 12.30 mali hráčky spoločný obed za účasti kapitána tímu Mateja Liptáka.

Vo fedcupovej histórii pôjde o tretí vzájomný zápas medzi Slovenskom a Srbskom. Vlani v apríli si Slovenky po víťazstve 3:2 na antuke v belehradskej Aréne vybojovali postup medzi najlepšiu svetovú osmičku. Hrdinkou zápasu bola Hantuchová, ktorá vyhrala obe dvojhry a vo štvorhre pridala po boku Rybárikovej rozhodujúci tretí bod.

Slovenské družstvo uspelo aj v úvodnom dueli v júli 2007 - v baráži o účasť v II. svetovej skupine v košickej Steel Aréne triumfovalo 4:1.

Srbky prídu v stredu

Srbské bývalé jednotky svetového rebríčka WTA tenistiek Jelena Jankovičová a Ana Ivanovičová pricestujú do Bratislavy na víkendové stretnutie so Slovenkami o svetovú skupinu Pohára federácie 2012 v stredu. Informáciu priniesol Športski žurnal.

Ivanovičová minulý týždeň pre potrebu oddychu vynechala turnaj v Marbelle. Jankovičová sa dostala do semifinále na zelenej antuke v Charlestone.

Kapitán hostiek Dejan Vraneš a Bojana Jovanovská sa presúvajú autom v pondelok. "Dali sme pozemnej doprave prednosť pred vzdušnou, pretože vzdialenosť nie je veľká a let do Viedne by pre medzipristátie zabral dosť času," povedal Vraneš.

Zverenkyňa niekdajšieho kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mojmíra Mihala Aleksandra Kruničová sa pripojí o čosi neskôr pre študijné povinnosti. Vo výprave je aj Tamara Čurovičová, ktorá nefiguruje v predbežnej nominácii. Hrá sa na antuke v Sibamac aréne NTC.

Jankovičovú, momentálne 8. v renkingu, príliš nedeprimuje prehra s Dánkou Caroline Wozniackou medzi najlepšími štyrmi na Family Circle Cupe. "Taký je šport. Musím naďalej usilovne trénovať. Našťastie, zdravie ma poslúcha, takže môžem pokračovať v práci na progrese," cituje Jankovičovú portál Novosti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slovenky odštartovali prípravu na baráž so Srbkami