Slováci zavrú stránku, dajú si jedno pivo a pôjdu ďalej, tvrdí Jano

TASR|26. jan 2006 o 23:18

Bazilej 26. januára (TASR) - Veľkým sklamaním sa pre slovenských hádzanárov aj ich fanúšikov skončil ich debut na medzinárodnom fóre. Po debakli s Francúzmi ...

Bazilej 26. januára (TASR) - Veľkým sklamaním sa pre slovenských hádzanárov aj ich fanúšikov skončil ich debut na medzinárodnom fóre. Po debakli s Francúzmi (21:35), s ktorými v samostatnej ére ešte v deviatich zápasoch neuhrali ani bod, hráčom príliš do reči nebolo a po ďalšej tvrdej príučke od reprezentantov krajiny galského kohúta odchádzali poniektorí do šatní so zvlhnutými očami.

Medzi prvými s cieľom čo najskôr zabudnúť na zápas do kabíny smeroval Radoslav Antl, ktorý bol práve v play off o MS 2005 pred dvoma rokmi slovenským najlepším strelcom. "Určite som čakal lepší výsledok. Myslel som, že budeme viac bojovať a hlavne behať. Tie chyby pochádzali predovšetkým z nervozity. Som veľmi naštvaný," priznal po chvíľkovom zdráhaní. Strelec troch gólov Peter Kukučka pritakal: "Bolo to naše prvé vystúpenie na veľkom turnaji, takže nervozita svoj podiel určite zohrala, no v žiadnom prípade by sme nemali robiť také školácke chyby."

Slovákov v poli mrzelo zvlášť to, že zo skvelého výkonu Richarda Štochla nič nevyťažili. Gólman maďarského Dunaferru, ktorého po zápase právom vyhlásili za najlepšieho hráča s dvojkrížom na prsiach, sa prezentoval 32 percentnou úspešnosťou zákrokov a v podstate zabránil, že jeho tím z palubovky neodišiel s nádielkou, ktorá by bola nielen najvrdšou prehrou s Francúzmi v histórii (tou je zatiaľ 12:27), ale aj najvyššou prehrou v dvanásťročnej histórii kontinentálneho šampionátu (rekordom je dvadsaťgólový rozdiel). "Treba uznať, že francúzska obrana pracovala dobre, ale boli to naše chyby, čo rozhodli. Možno sa to zdalo jednoduchšie, ale cez ich defenzívu sa strašne ťažko prenikalo. Pod tlakom obrany vznikali chyby a k tomu sa pridali aj zahodené čisté šance a už sme sa viezli," ponúkol prvotnú analýzu kanonier Valo, ktorý sa však presadil len trikrát z desiatich pokusov. Strelec prvého slovenského gólu na vrcholnom podujatí Tomáš Straňovský dodal: "My sme nepodali optimálny výkon, no Francúzi sú extratrieda, takže ťažko sa s tým dalo niečo robiť."

Slováci majú deň na to, aby sa pred sobotňajším duelom s obhajcami titulu postavili opäť na nohy. Najskúsenejší i najstarší člen Hatalčíkovho výberu načrtol, ako na to: "Každý musí v prvom rade spraviť niečo so sebou, vyrovnať sa s tým, že čo urobil zle, koľko mal technických chýb a koľko šancí zahodil. Dnes zavrieme stránku, dáme si jedno pivo a ideme ďalej."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slováci zavrú stránku, dajú si jedno pivo a pôjdu ďalej, tvrdí Jano