Šesták asistoval pri víťaznom góle Bochumu

SITA|22. feb 2008 o 22:40

BOCHUM 22. februára (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Šesták aj naďalej presviedča o svojich kvalitách v drese tímu nemeckej I. bundesligy VfL Bochum. K piatkovému ligovému víťazstvu ...

BOCHUM 22. februára (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Šesták aj naďalej presviedča o svojich kvalitách v drese tímu nemeckej I. bundesligy VfL Bochum. K piatkovému ligovému víťazstvu 2:1 na domácej pôde proti Hannoveru 96 prispel dvadsaťpäťročný ofenzívny stredopoliar a najlepší hráč regiónu Porúrie za rok 2007 gólovou prihrávkou na víťazný presný zásah Auera. Odchovanec prešovského futbalu nastúpil na trávnik štadióna Rewirpower od začiatku a počas celého zápasu ho bolo na hracej ploche "cítiť". Už v prvom polčase v 16. min uvidel po zákroku na bývalého hráča Tatrana Prešova, Slovana Bratislava a MŠK Žiliny žltú kartu obranca Fahrenhorst a v 37. min Šesták takmer "vyrobil" pokutový kop, no faul naň v podaní skúseného Tarnata zostal bez povšimnutia hlavého rozhodcu. Do kabín šli domáci futbalisti v modrých dresoch s jednogólovým náskok po vlastnom góle Cherundola. Ihneď po zmene strán sa síce Hannoveru podarilo vyrovnať, no v 52. min sa dostal na ľavom krídle rýchlonohý Šesták k lopte, na krátkom úseku zbavil brániaceho Fahrenhorsta, centrom našiel hlavu nabiehajúceho Auera a ten nekompromisne prekonal gólmana Enkeho - 2:1. V hodnotení nahrávačov najvyššej nemeckej futbalovej súťaže sa tak s ôsmimi asistenciami dostal 17-násobný reprezentant SR na čelo poradia. V tabuľke produktivity sa posunul už na druhé miesto k Diegovi z Werderu Brémy, o jeden bod za útočníka Lucu Toniho z Bayernu.

Za svoju aktivitu dostal Šesták aj "odmenu" v podobe žltej karty, keď do súboja s brankárom Enkem nešiel veľmi čisto. Štvrťhodinu pred koncom zostala predsezónna posila Bochumu ležať po nepeknom zákroku od Baliča, no po chvíľke Šesták vstal a pokračoval v zápase. Zápasová púť slovenského reprezentanta skončila v 87. min, keď ho vystriedal čerstvý Kamerunčan Joel Epallé. Z hracej plochy ho odprevadilo 20-tisíc fanúšikov mohutným potleskom a skandovaním. Bochum sa po tesnom víťazstve dostal po nekompletnom 21. kole na jedenástu pozíciu a od zóny zostupu ho delí aktuálne už desať bodov.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Šesták asistoval pri víťaznom góle Bochumu