Serena zdolala Kvitovú a postúpila do semifinále

(Autor: SITA/AP)
TASR|24. okt 2013 o 18:37

Americká tenistka Serena Williamsová sa stala prvou semifinalistkou MS WTA Tour v Istanbule.

ISTANBUL. Obhajkyňa titulu a nasadená jednotka zdolala v záverečnom vystúpení v červenej skupine šampiónku z roku 2011 Češku Petru Kvitovú hladko v dvoch setoch 6:2, 6:3 a do semifinále postúpila z prvého miesta.

V prípade zisku štvrtého titulu na Masters vyrovná zápis legendárnej krajanky Chris Evertovej. "Dnes som sa na kurte cítila veľmi dobre. Hrala som agresívne a podržal ma servis. Teší ma, že som splnila prvotný cieľ - postúpiť do semifinále. V piatok si doprajem deň voľna, ktorý mi padne vhod, veď som v krátkom slede odohrala tri zápasy. Pôjdem si trochu pozrieť Istanbul," povedala Američanka do televíznych kamier.

Kvitová sa v piatok v priamom súboji o semifinálovú miestenku stretne s Nemkou Angelique Kerberovou, ktorá si vo štvrtok po výbornom výkone poradila s treťou nasadenou Poľkou Agnieszkou Radwaňskou hladko v dvoch setoch 6:2, 6:2. Pre turnajovú osmičku je to vôbec prvé víťazstvo na Masters.

"Od prvej loptičky to bol z mojej strany veľmi dobrý výkon, hrala som maximálne koncentrovane. Proti Age je to vždy ťažké, o to viac ma teší, že som vyhrala v dvoch setoch. Už sa teším na piatkový súboj s Petrou Kvitovou, ktorý rozhodne o postupe do semifinále," povedala Kerberová.

Staršia zo sestier Radwaňských, ktorá pôsobila vo štvrtkovom dueli na dvorci odovzdaným dojmom, opúšťa Istanbul s tromi prehrami.

Čínska tenistka Na Li uspela aj v druhom vystúpení na MS WTA Tour a výrazne si posilnila semifinálové vyhliadky. Šampiónka Roland Garros z roku 2011 zdolala v úvodnom štvrtkovom zápase bielej skupiny ako nasadená štvorka turnajovú sedmičku Srbku Jelenu Jankovičovú v troch setoch 6:3, 2:6 a 6:3.

O osude zápasu rozhodol Tildenov gem, v ktorom Na Li prelomila podanie súperky. Číňanka bola po druhom víťazstve na šampionáte WTA spokojná.

"Bol to náročný zápas. Jankovičová hrala veľmi dobre a musela som podať maximálny výkon, aby som ju zdolala. V záverečnom zápase skupiny proti Azarenkovej nemám čo stratiť. Vika je svetová dvojka a bude favoritkou, no ja sa pokúsim presadiť svojou hrou," povedala Na Li v prvom interview priamo na kurte.

biela skupina:

Serena Williamsová (1-USA) - Petra Kvitová (5-ČR) 6:2, 6:3

Na Li (4-Čína) - Jelena Jankovičová (7-Srb.) 6:3, 2:6, 6:3

červená skupina:

Angelique Kerberová (8-Nem.) - Agnieszka Radwaňská (3-Poľ.) 6:2, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Serena zdolala Kvitovú a postúpila do semifinále