Sekera skóroval, no spokojný nebol

Andrej Sekera.
Andrej Sekera. (Autor: TASR)
SITA|18. apr 2011 o 10:14

V sobotňajšom druhom zápase štvrťfinálovej série play-off Východnej konferencie NHL medzi Philadelphiou a Buffalom (5:4) sa gólovo presadil aj obranca "šablí" Andrej Sekera.

PHILADELPHIA. V sobotňajšom druhom zápase štvrťfinálovej série play-off Východnej konferencie NHL medzi Philadelphiou a Buffalom (5:4) sa gólovo presadil aj obranca "šablí" Andrej Sekera, keď v 13. min dostal jedinýkrát v dueli do vedenia svoj tím (3:2).

"Obrancovia súpera boli pod tlakom, tak som sa pokúsil prestrčiť puk okolo nich. Mieril som hore, keďže Bobrovskij je dole veľmi dobrý," opísal svoj zásah Sekera, pre ktorého to bol prvý bodový zápis v play-off v sezóne aj v kariére.

Zatiaľ čo v uplynulej sezóne sa nepresadil v šiestich zápasoch nadstavby ani raz, v tomto ročníku sa mu to podarilo hneď v prvom vystúpení, v úvodnom zápase série totiž pre zranenie nenastúpil. Dvadsaťštyriročný bojnický rodák však nežiaril spokojnosťou, bol na ľade pri štyroch góloch Philadelphie a dvakrát sedel na trestnej lavici.

"Určite to nebol môj najlepší zápas, ale ani nie najhorší. Síce sa nám zvíťaziť nepodarilo, ale teším sa na ďalšie stretnutie." Buffalo nečakane uspelo v úvodnom stretnutí série 1:0 a do ďalších dvoch domácich zápasov nastúpia jeho hráči s "brejkom" na svojom konte.

Sekera sa stal 30. slovenským hokejistom, ktorý strelil gól v bojoch o Stanleyho pohár. Základnú časť NHL uzavrel v tejto sezóne s bilanciou 3 góly, 26 prihrávok, +11 bodov, 61 bodyčekov a 85 zblokovaných striel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sekera skóroval, no spokojný nebol