Schmiedlová postúpila do štvrťfinále, vyhrala deväť zápasov za sebou

Karolína Schmiedlová ťahá sériu deviatich víťazstiev.
Karolína Schmiedlová ťahá sériu deviatich víťazstiev. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. apr 2015 o 16:31

Dvadsaťročná Košičanka v Marrákeši útočí na post národnej jednotky. Potrebuje postup do finále.

Marrákeš (250 000 USD, antuka) - 2. kolo:

K. Schmiedlová (SR-7) - M. Irigoyenová (Arg.) 3:6, 6:1, 6:3

/za 124 minút/

MARRÁKEŠ. Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová nasadená ako siedma zvíťazila v stretnutí 2. kola dvojhry na turnaji v marockom Marrákeši nad 27-ročnou argentínskou kvalifikantkou Maríou Irigoyenovou.

Nad 223. hráčkou rebríčka uspela v premiérovom vzájomnom dueli za 124 minút 3:6, 6:1 a 6:3. Momentálne má istotu 60 bodov do renkingu a prémie 5900 amerických dolárov brutto.

Vo štvrtkovom štvrťfinále bude čeliť turnajovej dvojke Švajčiarke Timee Bacsinszkej (Švaj.-2).

Deväť víťazstiev za sebou

Schmiedlová ťahá sériu deviatich singlových zápasových triumfov. Najprv získala svoj premiérový titul na hlavnej profesionálnej úrovni - radovala sa na tvrdom povrchu v hale v poľských Katoviciach.

Potom prispela dvoma bodmi k víťazstvu Sloveniek nad Švédkami (4:0) v bratislavskom stretnutí play-off o II. svetovú skupinu Pohára federácie 2016 reprezentačných družstiev žien.

Môže byť slovenskou jednotkou

Dvadsaťročná Košičanka v Marrákeši útočí na post národnej jednotky. Potrebuje postup do finále. V prípade postupu do semifinále by bola k 4. máju dva body za Dominikou Cibulkovou (1173, resp. 1171).

Oficiálne figuruje k 27. aprílu na 46. priečke. V prepočtovej verzii sa v okamihu premenenia mečbalu posunula na 45. pozíciu. Cibulková, ktorá sa zotavuje po marcovej operácii ľavej nohy, je na 42. mieste.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Schmiedlová postúpila do štvrťfinále, vyhrala deväť zápasov za sebou