Schmiedlová je vo finále, v rebríčku bude najvyššie v kariére

Anna Karolína Schmiedlová bude hrať vo svojom druhom finále na okruhu WTA.
Anna Karolína Schmiedlová bude hrať vo svojom druhom finále na okruhu WTA. (Autor: Ilustračné - TASR/AP)
TASR|11. apr 2015 o 18:40

Slovenka má už istú prémiu 21 400 eur a 180 bodov do svetového rebríčka WTA. V ňom sa posunie zo 67. na 50. priečku - dosiahne kariérne maximum. Dosiaľ najvyššie bola na 55. mieste.

Katovice - semifinále:

Schmiedlová (SR) - A. van Uytvancková (Bel.) 6:4, 6:1

/za 75 minút/

KATOVICE. Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa suverénnym spôsobom prebojovala do svojho druhého finále na okruhu WTA.

V semifinále halového podujatia v poľských Katoviciach si ako nasadená osmička poradila s Belgičankou Alison Van Uytvanckovou za 75 minút hladko v dvoch setoch 6:4, 6:1.

"Veľmi sa teším z toho, že v priebehu dvoch mesiacov sa mi podarilo druhýkrát postúpiť do finále turnaja WTA. Je to super, veď v minulosti som nevedela prejsť cez dve kolá," tešila sa Schmiedlová.

"Dnes to nebolo ľahké, pretože som hrala proti nepríjemnej súperke, ktorá dáva veľa slajzov a kraťasov a dobre servuje. Nehrá štýlom, ktorý mi vyhovuje. Bolo dôležité, že som jej vrátila ťažké lopty, hrala som sústredene a nerobila som hlúposti či zbytočné chyby."

V nedeľu bude Schmiedlová bojovať o svoj premiérový titul na WTA Talianke Camile Giorgiovej, ktorá senzačne vyradila favorizovanú Poľku Agnieszku Radwaňskú.

Vo februári bola vo finále aj na antuke v brazílskom Riu de Janeiru. Vtedy nestačila na taliansku jednotku Saru Erraniovú.

V Katoviciach bude mať šancu stať sa po Radke Zrubákovej, Karine Habšudovej-Cílekovej, Henriete Nagyovej, Daniele Hantuchovej, Martine Suchej, Magdaléne Rybárikovej a Dominike Cibulkovej ôsmou Slovenkou so singlovým titulom na okruhu WTA.

V Poľsku má už istú prémiu 21 400 eur a 180 bodov do svetového rebríčka WTA. V ňom sa posunie zo 67. na 50. priečku - dosiahne kariérne maximum. Dosiaľ najvyššie bola na 55. mieste. Z Top 50 ju mohla vytlačiť iba Češka Lucie Hradecká. Tá však v podvečer prehrala v semifinále v Charlestone.

Schmiedlová s istotou preskočí Magdalénu Rybárikovú a stane sa národnou trojkou. A ak uspeje vo finále, bude dvojkou - dostane sa aj pred Danielu Hantuchovú. A spomedzi momentálne činných hráčok dokonca jednotkou.

Dominika Cibulková sa zotavuje po marcovej operácii ľavej nohy a vráti sa najskôr začiatkom júna.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Schmiedlová je vo finále, v rebríčku bude najvyššie v kariére