Schmiedlová je v semifinále. Takto si to predstavujem, vraví

Anna Karolína Schmiedlová.
Anna Karolína Schmiedlová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|10. apr 2015 o 14:46

Dvadsaťročná Košičanka vyhrala za 62 minút 6:2, 6:0 a súperke vrátila vlaňajšiu prehru v prvom kole Wimlbedonu.

KATOVICE. Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová zvíťazila ako ôsma nasadená v piatkovom zápase štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA International Katowice Open v poľských Katoviciach nad druhou najväčšou favoritkou podujatia Alizé Cornetovou z Francúzska.

Dvadsaťročná Košičanka vyhrala za 62 minút 6:2, 6:0 a revanšovala sa za vlaňajšiu prehru v prvom kole Wimlbedonu. Cornetovú zdolala v Katoviciach už druhý raz, ale predvlani to bolo na antuke. Teraz si prvý raz zmeraili sily na harde.

Schmiedlová: Takto si to predstavujem

"Je úžasné dostať sa do semifinále na turnaji WTA. V minulých rokoch som mala problémy prejsť cez prvé kolo, no nedávno som hrala finále v Riu a teraz som opäť medzi najlepšou štvoricou, z čoho sa veľmi teším," komentovala Schmiedlová.

"Zdolala som 24. hráčku sveta a získala veľmi cenný skalp. Alize mala nejaký problém, chytala si stále nohu, no podstatné bolo, že ja som podala dobrý výkon. Celý čas som viedla a nenechala som ju hrať, tak si to predstavujem," doplnila.

Poskočí v rebríčku

Zverenkyňa Milana Martinca bude v sobotňajšom semifinále čeliť Belgičanke Alison Van Uytvanckovej, ktorá v belgickom štvrťfinálovom derby premohla renomovanejšiu sedmičku turnaja Kirsten Flipkensovú 6:2, 6:4. Slovenka s ňou má priaznivú bilanciu 1:0.

Schmiedlová, finalistka februárového turnaja v Riu de Janeiro, už má istotu nezdanenej prémie 11 300 amerických dolárov a 110 bodov do počítačového poradia. V ňom figuruje na 67. pozícii.

Dosiaľ najvyššie sa nachádzala na 55. mieste, teraz si v neoficiálnej prepočtovej verzii svetového rebríčka vyrovnala osobné maximum.

Forma staršej zo sestier Schmiedlových je solídnym prísľubom pred budúcotýždňovým bratislavským fedcupovým stretnutím Slovensko - Švédsko v play-off o II. svetovú skupinu ročníka 2016.

WTA International Katowice Open - štvrťfinále:

Karolína Schmiedlová (SR-8) - Alizé Cornetová (Fr.-2) 6:2, 6:0 za 62 minút

Alison van Uytvancková (Belg.) - Kirsten Flipkensová (Belg.-7) 6:2, 6:4

Camila Giorgiová (3-Tal.) - Jelizaveta Kuličkovová (Rus.) 6:3, 6:4

Agnieszka Radwaňská (1-Poľ.) - Klára Koukalová (ČR) 6:1 6:1

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Schmiedlová je v semifinále. Takto si to predstavujem, vraví