Šarišské derby sa nieslo v dramatickom duchu

Igor Halás. Bol rád, že proti bývalým spoluhráčom to prešovskému tímu  vyšlo.
Igor Halás. Bol rád, že proti bývalým spoluhráčom to prešovskému tímu vyšlo. (Autor: ra)
Sportnet|15. nov 2013 o 00:00

Derby v predohrávanom stretnutí 19. kola I. hokejovej ligy malo viac pikantérií, než sa predpokladalo.

Šarišské derby v predohrávanom stretnutí 19. kola I. hokejovej ligy malo viac pikantérií, než sa predpokladalo.

PREŠOV. Už to, že sa aktéri ocitli na televíznych obrazovkách, bolo pre nich bonusom navyše, aby ukázali, čo v nich je. Pre Prešovčanov bolo výzvou, že privítali lídra súťaže a chceli získať jeho skalp.

Okrem toho náboj meraniu síl dalo i to, že vo víťaznom tíme účinkuje niekoľko hráčov, čo v minulej sezóne ešte obliekali bardejovský dres – Halás, Marton, Ľ. Sabol, Tkáč.

V každom prípade divák si prišiel na svoje a nenudil sa .

Napravili si renomé

„Myslím si – a nie je to iba môj názor – že zápas bol kvalitný a hodnotný, mal dobré parametre,“ komentoval vystúpenie jeden z jeho aktérov, útočník HC 07 Igor Halás.

Nemrzelo ho ani to, že tentoraz sa strelecky nepresadil, hoci v domácom prostredí sa mu zvyklo v koncovke dariť, čo dokumentoval napríklad hetrikom proti Liptovskému Mikulášu.

„Je fajn, že v takom náročnom stretnutí sa strelecky uplatnili aj chlapci, ktorí nezvykli často skórovať. Predsa je dobre, ak sa v produktivite zviditeľnia viacerí jednotlivci.“

Zverenci trénera Branislava Kohutiara si chceli vylepšiť renomé po spackanom predošlom derby na Spiši, kde prišli o trojgólový náskok a nakoniec prehrali. Slovom - nechali domácich ujsť z lopaty.

Tentoraz však boli znovu blízko k tomu, aby nadobro prešustrovali svoje viacnásobné vedenie. Po prvej tretine vyhrávali 2:0 a hoci v druhej dokázali odpovedať na zásah Bardejova, predsa len bol pred treťou časťou stav 3:3.

V záverečnom dejstve sa ale znovu dostali do menšieho trháku, keď upravili na 5:3, no zase potom dovolili súperovi vyrovnať. Drámu tak definitívne rozuzlil šiesty zásah, na ktorý už hostia nenašli odpoveď.

„Sme radi, že sme zdolali tohto konkurenta a odčinili tak predošlú prehru na jeho ľade,“ konštatoval borec, ktorý v prvom vzájomnom zápase v Bardejove ešte nenastúpil.

Vyrovnanie ich nezlomilo

Predtým spravidla Prešovčania zvládli jednu tretinu oveľa lepšie než iné. „Myslím si, že o našom víťazstve rozhodla záverečná dvadsaťminútovka.“

Igor narážal aj na to, že mužstvo sa nezlomilo ani po málo vídanej a chybami vyšperkovanej presilovke, počas ktorej hostia dva razy v oslabení skórovali a vyrovnali na 5:5.

„Mysleli sme si, že sa nám nemôže nič stať a zrejme došlo k menšej koncentrácii, podceneniu presilovky. Vtedy sme vedeli, že to nie je dobré a musíme niečo ešte s výsledkom urobiť. Verili sme si, že to nestratíme a ešte aspoň raz sa presadíme. Našťastie aj my sme dali neskôr víťazný gól po tečovanej strele od modrej počas početnej prevahy súpera a potom sme to už udržali až do konca.“

Nuž, hostitelia odvrátili hrozbu minimálne predĺženia a dostali vedúci tím pelotónu na lopatky. Poodkryli svoj potenciál a dokumentovali, že súťaž je nesmierne vyrovnaná a každý môže zaskočiť každého. Záleží na momentálnej dispozícii a chcení, nasadení, chuti.

Tieto atribúty chcú hráči HC 07 predviesť aj dnes v ďalšom východoslovenskom derby v Michalovciach. Istou výhodou Prešova je, že mal o deň navyše na regeneráciu a prípravu než Zemplínčania, ktorí v stredu hrali so silnou Senicou.

„Aj Michalovčania sú zdolateľní. Na ich strane je plusom to, že majú početnú divácku podporu, ale my máme mladšie a korčuliarsky lepšie mužstvo. Treba na nich vyletieť a potom verím, že tam obstojíme,“ dodal I. Halás.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šarišské derby sa nieslo v dramatickom duchu