Šarapovová vypadla vo Wimbledone, príde o post jednotky

Ondrej Gajdoš|2. júl 2012 o 19:34

Hráčku číslo 1 vyradila v osemfinále na tráve v All England Clube Nemka Lisická.

LONDÝN, BRATISLAVA. Ruská tenistka Maria Šarapovová žiarila pred mesiacom šťastím po titule na Roland Garros v Paríži, ale vo Wimbledone už ďalšie grandslamové prvenstvo nepridá. V pondelňajšom zápase 4. kola podľahla Nemke Sabine Lisickej 4:6, 3:6.

Šarapovová príde aj o post svetovej jednotky. Mala by ju vymeniť Bieloruska Azarenková, no šancu má aj Poľka Radwanská.

Víťazke tlieskal Nowitzki

Lisická (15. vo WTA) mala doteraz s Ruskou bilanciu 0:3, ale včera držala vývoj vo svojich rukách.

„Od prvej výmeny som cítila, že je to môj zápas,“ povedala 22-ročná nemecká hráčka v prvom televíznom rozhovore na kurte. „Po predchádzajúcich skúsenostiach som vedela, že musím niečo zmeniť. Hrala som aktívnejšie, chodila som po fiftíny. Bojovala som až do konca.“

Lisická výborne servovala, na súperku vyvíjala neustály tlak. Šarapovovú zatlačila do defenzívy. Nemka mala pevné nervy, lepšie zvládla závery oboch setov. Bola trpezlivá, premenila svoj tretí mečbal - esom z druhého podania.

Víťazke zatlieskal v lóži aj jej priateľ Dirk Nowitzki, basketbalová hviezda z NBA.

Slečna Bum­-Bum

Lisická prežívala výhru s veľkými emóciami. Vo Wimbledone bola vo štvrťfinále už v roku 2009, ale v nasledujúcej sezóne si veľa vytrpela. Zranila si ľavý členok, podstúpila operáciu. Mala oslabené svalstvo, sedem týždňov sa pohybovala s barlami. Učila sa chodiť a aj s tenisom začínala odznova. Z 22. miesta sa v rebríčku prepadla do druhej stovky.

A vlani sa začala dvíhať zo 179. miesta. Tenistka prezývaná aj slečna Bum-Bum, podľa krajana s delovým servisom Borisa Beckera, vyhrala turnaj na tráve v Birminghame. Vo Wimbledone ju zastavila v semifinále práve Šarapovová po rovnakom výsledku 6:4, 6:3. Lisická jej po roku prehru vrátila.

Sabine teraz vo štvrťfinále narazí na krajanku Kerberovú, ktorá vyradila Belgičanku Clijstersovú. Obhajkyňu titulu Kvitovú čaká v osmičke Američanka S. Williamsová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Šarapovová vypadla vo Wimbledone, príde o post jednotky